Articolul precedentTransportul accidentatului
  Articolul următorHilchia

  Curajoșii vor fi printre nestematele lui Dumnezeu

  „Ei vor fi ai Mei” zice Domnul oştirilor, „îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu. Voi avea milă de ei cum are milă un om de fiul său care-i slujeşte.” (Maleahi 3:17)

  Mare este lucrarea lui Dumnezeu! Oamenii aleg de partea cui să fie. Chiar şi presupuşii păgâni vor alege să se alăture lui Hristos, în timp ce aceia care s-au simţit ofensaţi, la fel ca ucenicii, vor pleca şi nu vor mai umbla cu El. (…)

  Ce efect va avea asupra celor neprihăniţi încercarea oamenilor de a desfiinţa Legea lui Dumnezeu? Vor fi ei intimidaţi de defăimarea generală a Legii sfinte a lui Dumnezeu? Vor şovăi şi se vor ruşina cei care cred într-adevăr în „aşa zice Domnul”, din cauză că întreaga lume pare să desconsidere Legea Sa dreaptă? Vor fi ei luaţi de curentul prevalent al răului? Nu! Pentru aceia care s-au consacrat lui Dumnezeu ca să-l slujească, Legea lui Dumnezeu devine mai preţioasă atunci când se vede contrastul dintre cel ascultător şi cel care o calcă. Pe măsură ce atributele lui Satana se vor dezvolta în dispreţuitorii şi călcătorii Legii lui Dumnezeu, preceptele sfinte vor deveni mai scumpe şi mai valoroase pentru adeptul credincios. El va declara: „Căci ei calcă Legea Ta. De aceea eu iubesc poruncileTale mai mult decât aurul, da, mai mult decât aurul curat” (Psalmii 119:126,127). În cazul ispravnicilor credincioşi ai harului lui Dumnezeu, iubirea pentru poruncile Lui creşte proporţional cu dispreţul manifestat faţă de ei de toţi din jurul lor.

  Oamenii răi şi biserica se unesc în această ură faţă de Legea lui Dumnezeu şi atunci vine criza. (…) Dar, în timp ce aceştia murmură şi se lamentează, aduc acuzaţii false şi fac lucrarea lui Satana cu cel mai mare zel, o altă clasă este adusă în atenţia noastră: „Atunci, şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta şi a ascultat şi o carte de aducere-aminte a fost scrisă înaintea Lui pentru cei ce se tem de Domnul şi cinstesc Numele Lui” (Maleahi 3:16). (Review and Herald, 15 iunie 1897)

  Curajoșii vor fi printre nestematele lui Dumnezeu - 2018. Atunci, şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta şi a ascultat şi o carte de aducere-aminte a fost scrisă înaintea Lui pentru cei ce se tem de Domnul şi cinstesc Numele Lui.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...