Articolul precedentPrimitori care devin dătători
  Articolul următorCirus eliberatorul

  Crucea lui Hristos să fie înălțată în familiile noastre

  Isus deci le-a zis: „Când veţi înălţa pe Fiul omului, atunci veţi cunoaşte că Eu sunt şi că nu fac nimic de la Mine însumi, ci vorbesc după cum M-a învăţat Tatăl Meu.” (Ioan 8:28)

  Hristos trebuie să fie înălţat de către aceia pe care i-a răscumpărat prin moartea ruşinoasă suferită pe cruce. Acela care a simţit puterea harului Său are ceva de povestit. El caută să aplice metodele de lucru pentru răspândirea Evangheliei lui Hristos. Natura omenească, trăgându-şi eficienţa din marele izvor al înţelepciunii, este făcută instrumentul, agentul activ, prin care Evanghelia îşi exercită puterea transformatoare asupra minţii şi inimii. (…)

  Toate puterile noastre trebuie folosite pentru Hristos. Aceasta este datoria pe care o are fiecare faţă de Dumnezeu. Prin formarea unei relaţii cu Hristos, omul renăscut nu face decât să revină la legătura pe care i-a fost rânduit s-o aibă cu Dumnezeu. (…) El are obligaţii faţă de cei dimprejurul său, de aproape sau de departe. Prima lui datorie este faţă de copiii săi şi faţă de rudele cele mai apropiate. Nimic nu-l poate scuza de neglijarea cercului restrâns în favoarea cercului larg din afară. (…)

  Unele familii au o mică biserică acasă. Dragostea mutuală leagă inimă de inimă şi unitatea dintre membrii familiei rosteşte cea mai eficientă predică din câte există cu privire la evlavia practică. Părinţii acoperă sfera pe care Dumnezeu vrea ca ei s-o acopere atunci când îşi îndeplinesc cu credincioşie datoria în familie, punând restricţii, corectând, sfătuind, călăuzind – tatăl ca preot al familiei şi mama ca misionar în cămin. Prin îndeplinirea cu credincioşie a datoriei lor în cămin, ei înmulţesc instrumentele care vorface bine în afara căminului. Ei devin astfel mai bine pregătiţi pentru a lucra în biserică. Prin educarea cu înţelepciune a micii lor turme, prin legarea copiilor de ei înşişi şi de Dumnezeu, taţii şi mamele devin conlucrători cu Dumnezeu. Crucea este înălţată în căminul lor. Membrii familiei devin membri ai familiei regale de sus, copii ai împăratului ceresc. (General Conference Bulletin, 1 aprilie 1899)

  Crucea lui Hristos să fie înălțată în familiile noastre - 2018. Prin educarea cu înţelepciune a micii lor turme, prin legarea copiilor de ei înşişi şi de Dumnezeu, taţii şi mamele devin conlucrători cu Dumnezeu. Crucea este înălţată în căminul lor. Membrii familiei devin membri ai familiei regale de sus, copii ai împăratului ceresc.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...