Articolul precedentSalvat în Atacama
  Articolul următorEzra

  Suntem răscumpărați prin sângele prețios al lui Hristos

  Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire… ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană. (1 Petru 1:18,19)

  Fiecare suflet este preţios, pentru că a fost răscumpărat cu sângele preţios al lui Isus Hristos. (Mărturii, vol. 5, p. 623-624)

  Satana îţi poate şopti: „Tu eşti un păcătos prea mare pentru ca Hristos să te mântuiască.” Deşi recunoşti că eşti păcătos şi nevrednic, poţi să-l înfrunţi pe ispititor cu strigătul: „în virtutea ispăşirii, declar că Hristos este Mântuitorul meu. Nu mă încred în meritele mele, ci în sângele preţios al lui Isus, care mă face curat” (Soliipentru tineret, p. 112)

  Tu nu te poţi salva singur din puterea ispititorului, dar el tremură şi fuge atunci când sunt invocate meritele acestui sânge preţios. (Mărturii, vol. 5, p.317)

  Domnul te iubeşte; pentru tine, El este mai scump decât orice legătură pământească, decât orice obiect de pe pământ. Gândeşte-te cât de aproape poţi fi de Acela care este tăria şi eficienţa ta! Nu trăi în umbra crucii, ci în partea ei luminoasă, acolo unde Soarele Neprihănirii poate străluci în inima ta. (Letter 10,1894)

  Noi trebuie să avem cale liberă la sângele ispăşitor al lui Hristos. Acesta trebuie să fie pentru noi cel mai preţios privilegiu, cea mai mare binecuvântare din câte au fost date vreodată omului păcătos. Şi cât de puţin este folosit acest mare dar! Cât de adânc, cât de larg şi de inepuizabil este acest râu! Pentru fiecare suflet ce însetează după neprihănire există speranţă, există odihnă, există influenţa dătătoare de viaţă a Duhului Sfânt şi apoi umblarea sfântă, fericită, paşnică cu Hristos şi comuniunea preţioasă cu El. Atunci, o, atunci putem spune conştient împreună cu loan: „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii!” Vorbiţi despre ea, rugaţi-vă pentru ea. Ea să fie tema cântecelor voastre sacre – să fii spălat, să fii curăţit; sufletul credincios revendică această iubire şi, în virtutea ei, stă înaintea tronului lui Dumnezeu iertat,îndreptăţit, sfinţit. (…) Virtutea ei curăţitoare dă tărie şi vigoare credinţei, dă putere rugăciunii şi dă fericire în ascultarea cu bucurie. (Letter 87, 1894)

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...