Articolul precedentRegele David
  Articolul următorZorobabel

  Suntem curățiți prin sângele lui Hristos

  Sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat. (1 Ioan 1:7)

  Unii afirmă că epoca iudaică a fost o perioadă lipsită de Hristos, lipsită de milă sau de har. Lor li se potrivesc cuvintele adresate de Hristos saducheilor: „Nu cunoaşteţi nici Scripturile şi nici puterea lui Dumnezeu.” Perioada sistemului iudaic a fost una de manifestări minunate ale puterii divine. Descoperirea prezenţei Sale a fost atât de glorioasă, încât n-a putut fi suportată de omul muritor. Moise, omul atât de favorizat de Dumnezeu, a exclamat: „Sunt îngrozit şi tremur!” Dar Dumnezeu l-a întărit ca să suporte această slavă extraordinară şi ca să aducă de pe munte o reflectare a ei pe faţa sa, astfel că poporul nu a putut să-l privească. (…)

  Însuşi sistemul jertfelor a fost plănuit de Hristos şi a fost dat lui Adam ca simbol al unui Mântuitor care avea să vină, să poarte păcatele lumii şi să moară pentru răscumpărarea ei. Prin Moise, Hristos le-a dat copiilor lui Israel instrucţiuni precise cu privire la jertfe. (…) Numai animalele curate şi valoroase, acelea care îl simbolizau cel mai bine pe Hristos, erau acceptate ca jertfă pentru Dumnezeu. (…)

  Israeliţilor le era interzis să mănânce grăsimea sau sângele animalelor. (…) Această lege se referea nu numai la animalele de jertfă, ci la toată carnea folosită ca hrană. Această lege trebuia să le imprime în minte importanţa faptului că, dacă n-ar fi existat păcat, n-ar fi existat nici vărsare de sânge. (…)

  Sângele Fiului lui Dumnezeu era simbolizat de sângele victimei sacrificate, iar Dumnezeu dorea să fie păstrată o distincţie clară între ce este sfânt şi ce este obişnuit. Sângele era sfânt, întrucât numai prin vărsarea sângelui Fiului lui Dumnezeu putea exista ispăşire pentru păcat. Sângele era folosit şi la curăţirea sanctuarului de păcatele poporului, simbolizând astfel sângele lui Hristos, singurul în măsură să ne cureţe de păcat. (Signs of the Times, 15 iulie 1880)

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...