Articolul precedentEvitarea tragediilor
  Articolul următorHaman

  Să nu ne lăudăm cu noi înșine

  Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu sunt Domnul. (Ieremia 9:24)

  Orice fălire cu propriile merite este nelalocul ei. (Parabolele Domnului Hristos, p. 401)

  Porunca nu spune că cel ce se laudă să se laude cu sine, ci să se laude cu Dumnezeu. (…) Nu există deci niciun motiv ca oamenii să-şi atribuie lauda lor. Pentru fiecare binecuvântare de care se bucură, pentru fiecare calitate pe care o au îi sunt îndatoraţi harului lui Hristos. Nimeni să nu se înalţe că are înţelepciune sau neprihănire. (…)

  Cei cu experienţa cea mai profundă în lucrurile lui Dumnezeu se află cel mai departe de mândrie sau de înălţare de sine. Ei au cele mai umile păreri despre sine şi cele mai înalte concepţii despre slava şi desăvârşirea lui Hristos. (…) Atunci când ochii noştri sunt fixaţi asupra cerului şi avem idei clare despre caracterul lui Hristos, îl vom înălţa pe Domnul Dumnezeu în inimile noastre.

  Cel care ajunge să cunoască istoria Răscumpărătorului descoperă la el defecte serioase; neasemănarea lui cu Hristos este atât de mare, încât vede necesitatea unei schimbări radicale a vieţii. Dar studiază mai departe cu dorinţa de a deveni asemenea marelui său Exemplu. El se molipseşte de privirea şi de spiritul iubitului său învăţător. Privind, (…) el se schimbă după chipul Său.

  Nu abătându-ne privirea de la Isus imităm viaţa Lui, ci vorbind despre El, reflectând la desăvârşirea Lui, căutând să ne rafinăm gustul şi să ne înnobilăm caracterul, încercând, prin credinţă şi iubire şi prin efort serios şi perseverent, să ne apropiem de Modelul desăvârşit. Prin cunoaşterea lui Hristos – a cuvintelor Lui, a obiceiurilor Lui, a lecţiilor Lui – împrumutăm virtuţile caracterului pe care l-am studiat atât de atent şi ne impregnăm de spiritul pe care l-am admirat atât de mult. Isus devine atunci pentru noi „unic între zeci de mii” (traducere după textul biblic din limba engleză – n.tr.). Unul a cărui fiinţă „este plină de farmec”. (Review and Herald, 15 martie 1887)

  Să nu ne lăudăm cu noi înșine - 2018. Nu abătându-ne privirea de la Isus imităm viaţa Lui, ci vorbind despre El, reflectând la desăvârşirea Lui, căutând să ne rafinăm gustul şi să ne înnobilăm caracterul, încercând, prin credinţă şi iubire şi prin efort serios şi perseverent, să ne apropiem de Modelul desăvârşit.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...