Articolul precedentLumina lumii
  Articolul următorElihu

  Crucea ne ajută să înțelegem natura

  Căci Tu mă înveseleşti cu lucrările Tale, Doamne, şi eu cânt de veselie când văd lucrarea mâinilor Tale. (Psalmii 92:4)

  Astăzi, omul nu poate să citească singur în mod corect învăţătura naturii. Dacă nu este îndrumat de înţelepciunea divină, el înalţă natura şi legile naturii mai presus de Dumnezeul naturii. De aceea contrazic atât de frecvent ideile omeneşti învăţătura din Cuvântul lui Dumnezeu. Dar pentru aceia care primesc lumina vieţii lui Hristos, natura este iluminată iarăşi, în lumina care străluceşte de la cruce, noi putem interpreta just învăţătura naturii. (Divina vindecare, p. 462)

  În planul răscumpărării, există taine pe care mintea omenească nu le poate pătrunde – lucruri pe care înţelepciunea omenească nu le poate explica -, dar natura ne poate învăţa mult cu privire la taina evlaviei. Atunci să lăsăm mintea tânărului să înveţe pe cât posibil din cartea naturii. Fiecare tufă, fiecare pom fructifer, întreaga vegetaţie sunt date pentru folosul nostru. Tainele împărăţiei lui Dumnezeu trebuie citite în creşterea seminţei. (…) Dumnezeu a plănuit ca natura să fie pentru om un manual care să-l călăuzească de pe calea neascultării înapoi la El. Este nevoie de studiu atent al naturii sub călăuzirea Duhului Sfânt. Domnul oferă ilustraţii, El face ca adevărurile sfinte să fie familiare pentru mintea omenească prin cele mai simple lucruri din natură. (Youth’s Instructor, 6 mai 1897)

  Tot ce avem bun, fiecare rază de soare şi fiecare picătură de ploaie, fiecare fărâmă de hrană şi fiecare clipă de viaţă sunt un dar al iubirii. (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 75)

  Soarele şi luna au fost făcute de El; nu există stea între toate câte înfrumuseţează cerul pe care să n-o fi făcut El. Nu există aliment pe mesele noastre pe care să nu-l fi dat El pentru susţinerea noastră. Ştampila şi semnătura lui Dumnezeu se află pe toate. Totul este inclus şi este oferit din abundenţă omului prin singurul Dar inexprimabil, singurul Fiu al lui Dumnezeu. (Letter 79, 1897)

  Crucea ne ajută să înțelegem natura - 2018. Nu există aliment pe mesele noastre pe care să nu-l fi dat El pentru susţinerea noastră. Ştampila şi semnătura lui Dumnezeu se află pe toate. Totul este inclus şi este oferit din abundenţă omului prin singurul Dar inexprimabil, singurul Fiu al lui Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...