Articolul precedent„Am un vis”
  Articolul următorPrietenii lui Daniel

  Noi ne luăm crucea și Îl urmăm pe Hristos

  Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. (Ioan 10:27)

  Cât de preţios este gândul că avem un Prieten credincios, care ne va da un caracter nobil, înălţat, care să ne pregătească pentru compania îngerilor cereşti din curţile de sus! Toţi copiii Săi sunt sub ocrotirea Lui. Ei au o pace pe care lumea nu o poate da şi nici nu o poate lua. Pierderea comorilor pământeşti nu-i lasă fără speranţă şi fără adăpost. (…)

  Hristos priveşte lumea, plină de activitate în căutarea comorilor pământeşti. El vede că mulţi încearcă febril mai întâi un lucru, apoi altul, în eforturile de a obţine comoara pământească râvnită care cred că le va satisface lăcomia egoistă, în timp ce, în căutarea lor grăbită, trec pe lângă singurul drum care duce la adevăratele bogăţii.

  Ca Unul cu autoritate, Hristos li Se adresează şi îi invită să-L urmeze. El Se oferă să-i conducă la nişte bogăţii durabile cât veşnicia. Îi îndreaptă către calea strâmtă a renunţării de sine şi a sacrificiului. Aceia care merg înainte pe această cale, trecând peste orice obstacol, vor ajunge în ţara slavei. Când înalţă crucea, constată că ea îi ridică pe ei şi vor câştiga în sfârşit comoara nepieritoare.

  Mulţi se aşteaptă să găsească siguranţa în comori pământeşti. Dar Hristos caută să scoată din ochii lor paiul care-i împiedică să vadă şi să-i ajute să vadă greutatea veşnică de slavă. Ei confundă iluziile cu realitatea şi pierd din vedere slava lumii veşnice. Hristos îi cheamă să privească dincolo de prezent şi să adauge veşnicia la orizontul lor. (Letter264,1903)

  Noi trebuie să înălţăm crucea şi să păşim pe urmele lui Hristos. Aceia care înalţă crucea vor constata că, în timp ce fac acest lucru, crucea îi înalţă pe ei, dându-le tărie şi curaj şi îndreptându-i către Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii. (Review and Herald, 13 iulie 1905)

  Noi ne luăm crucea și Îl urmăm pe Hristos - 2018. Mulţi se aşteaptă să găsească siguranţa în comori pământeşti. Dar Hristos caută să scoată din ochii lor paiul care-i împiedică să vadă şi să-i ajute să vadă greutatea veşnică de slavă. Ei confundă iluziile cu realitatea şi pierd din vedere slava lumii veşnice. Hristos îi cheamă să privească dincolo de prezent şi să adauge veşnicia la orizontul lor.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...