Articolul precedentA crea oportunități
  Articolul următorOsea

  Tâlharul muribund L-a primit pe Hristos ca Mântuitor al său

  Şi a zis lui Isus: „Doamne, adu-Ţi aminte de mine când vei veni în împărăţia Tai” (Luca 23:42)

  Până la finalul lucrării Sale, Hristos iartă păcatul. În plină beznă, pe când Steaua din Betleem era pe cale să se afunde în uitare, iată că în mijlocul întunericului moral luminează cu o deosebită strălucire credinţa unui păcătos muribund când se prinde de Mântuitorul muribund.

  O astfel de credinţă poate fi reprezentată de lucrătorii din ceasul al unsprezecelea care au primit aceeaşi plată ca şi aceia care au lucrat multe ore. Tâlharul a cerut cu credinţă, cu pocăinţă, cu regret. El a cerut cu ardoare, ca şi cum îşi dădea pe deplin seama că Isus îl putea mântui, dacă dorea. Şi speranţa din vocea sa s-a amestecat cu chinul când şi-a dat seama că, dacă El nu-l mântuia, atunci avea să fie pierdut, pierdut pentru veşnicie. El a îndreptat sufletul şi trupul său deznădăjduit şi muribund spre Hristos. (Manuscript 52, 1897)

  Îl auzise pe Pilat declarând: „Nu găsesc nicio vină în El” (Ioan 19:4). El reţinuse comportarea Lui dumnezeiască şi iertarea plină de milă acordată chinuitorilor Săi. (…) Printre trecători a auzit pe mulţi luându-l apărarea Domnului Hristos. l-a auzit repetând cuvintele Sale şi povestind lucrările Sale. A pus din nou stăpânire pe el convingerea că Acesta este Hristosul. (…) Când a fost condamnat pentru crimele sale, tâlharul ajunsese într-o stare de deznădejde şi disperare, dar, lucru ciudat, acum au început să-i apară gânduri duioase. El şi-a amintit de tot ce a auzit despre Domnul Hristos. (…) El a auzit cuvintele acelora care credeau în Isus şi-L urmau plângând. (…) Duhul Sfânt îi lumina mintea şi, puţin câte puţin, lanţul dovezilor se lega. În Domnul Isus, zdrobit, batjocorit şi atârnând pe cruce, el L-a văzut pe Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii. Speranţa era amestecată cu durerea în glasul său, când sufletul neajutorat şi muribund s-a sprijinit pe un Mântuitor care era pe moarte. (…) Răspunsul a venit imediat. Tonul era plăcut şi melodios, cuvintele, pline de iubire, de compasiune şi putere: „Adevărat îţi spun astăzi vei fi cu Mine în rai” (Luca 23:43). (…) Pacea desăvârşită, care vine în urma acceptării lui Dumnezeu, a pus stăpânire pe tâlharul pocăit. (Hristos, Lumina lumii/Viaţa lui Iisus, p. 749-751)

  Tâlharul muribund L-a primit pe Hristos ca Mântuitor al său - 2018. În Domnul Isus, zdrobit, batjocorit şi atârnând pe cruce, tâlharul L-a văzut pe Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii. Speranţa era amestecată cu durerea în glasul său, când sufletul neajutorat şi muribund s-a sprijinit pe un Mântuitor care era pe moarte. Răspunsul a venit imediat.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...