Articolul precedentObiceiuri noi
  Articolul următorCârmaciul corabiei lui Iona

  Influența vieții creștine în cămin

  Locuinţa celor neprihăniţi (Dumnezeu) o binecuvântează (Proverbele 3:33)

  Dacă îl avem pe Hristos mereu în inimile noastre, vom fi creştini atât acasă, cât şi în altă parte. Cel care este creştin va avea cuvinte amabile pentru rudele lui şi pentru cei din anturajul lui. El va fi amabil, curtenitor, iubitor, înţelegător şi se va educa pentru a locui în familia de sus. Dacă este un membru al familiei regale, el va reprezenta împărăţia către care merge. Le va vorbi blând copiilor lui, fiind conştient că şi ei sunt moştenitori ai lui Dumnezeu, membri ai curţii cereşti. Printre copiii lui Dumnezeu nu trebuie să existe un spirit aspru. (Review and Herald, 20 septembrie 1892)

  Nu uita că aşa cum eşti în familia ta vei fi şi în biserică. Aşa cum îţi tratezi copiii, aşa îl vei trata şi pe Hristos. Dacă nutreşti un spirit necreştin, îl dezonorezi pe Dumnezeu. (…) Nu poziţia îl face pe om. Ci Hristos, care ia chip în el, îl face vrednic să primească cununa nepieritoare a vieţii. (Manuscript 21,1903)

  Dumnezeu doreşte ca fiecare să înceapă să trăiască creştineşte acasă. Omul va fi în biserică şi în orice tranzacţie de afaceri exact cum este acasă la el. Dacă se va supune călăuzirii Duhului Sfânt în cămin, dacă îşi va înţelege răspunderea de a se ocupa de cei de acolo, atunci, când va fi în poziţii de răspundere, se va comporta la fel. Aducându-şi aminte de bunătatea lui Hristos faţă de el, le va arăta celorlalţi aceeaşi iubire şi amabilitate. (…)

  Principiile cerului trebuie aplicate în fiecare familie, în disciplina fiecărei biserici, în fiecare aşezământ, în fiecare instituţie, în fiecare şcoală şi în toate lucrurile care trebuie administrate. (General Conference Bulletin, 3 aprilie 1901)

  Bărbaţi şi femei, copii şi tineri sunt cântăriţi în balanţa cerului pentru evaluarea comportamentului lor în cămin. Cel care este creştin acasă este creştin pretutindeni. Religia adusă în familie exercită o influenţă ce nu poate fi măsurată. (Manuscript 34,1899)

  Influența vieții creștine în cămin - 2018. Dumnezeu doreşte ca fiecare să înceapă să trăiască creştineşte acasă. Omul va fi în biserică şi în orice tranzacţie de afaceri exact cum este acasă la el. Dacă se va supune călăuzirii Duhului Sfânt în cămin, dacă îşi va înţelege răspunderea de a se ocupa de cei de acolo, atunci, când va fi în poziţii de răspundere, se va comporta la fel.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...