Comportamentul bun în cămin îi influențează pe alții

  Fii tare şi să ne îmbărbătăm… (1 Cronici 19:13)

  Mântuitorului lumii îi place foarte mult când copiii şi tinerii îşi predau inima Lui. (…) De-a lungul copilăriei şi tinereţii, ei vor fi găsiţi ucenici credincioşi Domnului nostru. (…) Din cei mai fragezi ani ai vieţii voastre puteţi fi o binecuvântare în cămin. (Youth’s Instructor, 10 august 1893)

  Şi prin copii şi tineri poate străluci lumina vieţii asupra celor ce stau în întuneric. Veghează şi roagă-te şi obţine o experienţă personală în lucrurile lui Dumnezeu. Părinţii tăi te pot învăţa, pot încerca să-ţi călăuzească paşii pe cărări sigure, dar le este imposibil să-ţi schimbe inima. Trebuie să-l dai inima lui Isus şi să umbli în lumina preţioasă a adevărului pe care ţi l-a dat. Îndeplineşte-ţi cu credincioşie îndatoririle în viaţa de cămin, şi, prin harul lui Dumnezeu, vei creşte până la statura deplină la care doreşte Hristos să ajungă un copil. (…)

  În copilărie şi în tinereţe, poţi avea o experienţă în slujirea lui Dumnezeu. Fă lucrurile care ştii că sunt bune. Fii ascultător de părinţi. Ascultă sfaturile lor; căci, dacă ei îl iubesc pe Dumnezeu şi se tem de El, le va fi încredinţată răspunderea educării, disciplinării şi instruirii sufletului tău pentru viaţa veşnică. Primeşte cu mulţumire ajutorul pe care doresc să ţi-l dea şi bucură-le inima cu supunerea ta voioasă faţă de ceea ce le dictează judecata lor mai înţeleaptă. În felul acesta îi vei cinsti pe părinţii tăi, îi vei da slavă lui Dumnezeu şi vei deveni o binecuvântare pentru aceia cu care intri în contact. (Youth’s Instructor, 17 august 1893)

  Noi dorim ca tinerii şi copiii să fie fericiţi în viaţa aceasta şi să aducem în viaţa de familie tot ce face cerul de dorit – un loc al păcii şi fericirii. Instruiţi-vă să vă comportaţi în cămin cu temere de Dumnezeu şi vă veţi forma obişnuinţa să vă comportaţi bine atunci când sunteţi departe de casă. (…) Iubirea, pacea, politeţea creştină să fie nutrite şi atunci îngerii vor fi oaspeţii voştri! (Youth’s Instructor, 14 aprilie 1886)

  Comportamentul bun în cămin îi influențează pe alții - 2018. Noi dorim ca tinerii şi copiii să fie fericiţi în viaţa aceasta şi să aducem în viaţa de familie tot ce face cerul de dorit - un loc al păcii şi fericirii. Instruiţi-vă să vă comportaţi în cămin cu temere de Dumnezeu şi vă veţi forma obişnuinţa să vă comportaţi bine atunci când sunteţi departe de casă.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...