Articolul precedentSchimbare
  Articolul următorIsus Hristos

  Trebuie să fim zeloși în lucrul nostru

  Am fost tot atât de plin de râvnă pentru Dumnezeu, cum sunteţi şi voi toţi azi. (Faptele apostolilor 22:3)

  Ca popor, nu ducem lipsă de talente. Sunt printre noi bărbaţi şi femei a căror lucrare ar fi acceptată de Dumnezeu dacă ei s-ar consacra Lui, dar sunt atât de puţini cei cu spirit de sacrificiu! Unii vor da imediat din mijloacele lor, considerând că, odată ce au făcut lucrul acesta, nu se mai cere nimic de la ei. Prin aceasta, ei nu fac un sacrificiu deosebit. Banii sunt buni atâta vreme cât circulă, dar, dacă nu sunt însoţiţi de efort personal, nu vor face decât puţin pentru convertirea sufletelor la adevăr. Dumnezeu nu vă cere doar bani, (…) El vă cere pe vol. Voi l-aţi dat din mijloacele voastre, dar v-aţi păstrat pe voi înşivă în mod egoist. Un singur lucrător zelos în vie valorează mai mult decât o grămadă de bani, dar fără oameni care să facă lucrarea. Această consacrare a voastră va fi o jertfă dacă aveţi o apreciere corectă a lucrării şi dacă vă veţi da seama de cerinţele ei. (…)

  Mulţi nu sunt destul de conştienţi de datoria de a face lucrarea pe care ar putea să o facă, dacă ar vrea, dar pe care nu o fac pentru că nu au spirit de sacrificiu. Dumnezeu îi va socoti pe unii ca aceştia răspunzători pentru sufletul aproapelui lor. Ei ar fi putut să facă o lucrare bună în unire cu Hristos şi vor fi chemaţi să dea socoteală de binele pe care îl puteau face sufletelor, dar nu l-au făcut. (…)

  În curând vine noaptea, când nimeni nu mai poate lucra. Satana este hotărât, zelos şi perseverent în lucrarea lui. Dacă nu reuşeşte să-şi atingă ţinta de prima dată, el încearcă din nou. El va încerca şi alte planuri şi va lucra cu mare perseverenţă ca să vină cu ispite diferite, pentru a prinde sufletele în laţ. El nu ajunge niciodată atât de descurajat, încât să lase sufletele în pace cu totul. Dacă zelul şi perseverenţa urmaşilor lui Hristos, în eforturile lor de a salva sufletele, ar fi egale cu eforturile lui Satana de a le înşela spre pierzarea lor veşnică, am vedea sute îmbrăţişând adevărul, acolo unde vedem astăzi numai unul. (General Conference Bulletin, 1 octombrie 1899)

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...