Articolul precedentIubirea în vorbe și fapte
  Articolul următorAna

  Dumnezeu îl binecuvântează pe cel ce se îngrijește de cel sărac

  Ferice de cel ce se îngrijeşte de cel sărac, căci în ziua nenorocirii Domnul îl izbăveşte. (Psalmii 41:1)

  Noi suntem slujitorii lui Dumnezeu, care facem lucrarea Sa. În marea ţesătură a vieţii, nu trebuie să introducem niciun fir de egoism, căci am strica modelul. Dar, vai, cât de nechibzuiţi pot fi oamenii! Cât de rar se identifică ei cu interesele celor suferinzi ai lui Dumnezeu! Săracii sunt de jur împrejurul lor, dar ei trec pe alături nepăsători şi indiferenţi, fără să ţină seama de văduvele şi de orfanii care, rămaşi fără resurse, suferă, dar nu-şi fac cunoscute nevoile. Dacă cei bogaţi ar pune la dispoziţia celor în nevoie un mic fond bancar, câtă suferinţă ar fi evitată! Iubirea sfântă a lui Dumnezeu ar trebui să-i determine pe toţi să înţeleagă că este de datoria lor să poarte de grijă cuiva şi să păstreze astfel viu spiritul binefacerii. (…) El ne onorează, făcându-ne ajutoarele Lui. În loc să ne plângem, să ne bucurăm că avem privilegiul să-l slujim unui Stăpân aşa de bun şi milostiv! (CBAZŞ, vol. 1, pp. 1118-1119)

  Ascultaţi ce spune lsaia: „Adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l…! Atunci lumina ta va răsări ca zorile.” (Isaia 58:7,8). Sufletele voastre vor fi ca o grădină bine udată, a căror ape nu seacă. (…)

  Îmi aduc aminte de cazul unui om sărac, care locuia în apropiere de o văduvă bogată. (…) Ea îşi curăţise livada, iar crengile şi lăstarii tăiaţi erau lângă gard. Săracul i-a cerut acestei femei mica favoare de a-i da lui aceste crengi, ca să facă focul cu ele, dar ea n-a vrut şi i-a spus: „Vreau să le păstrez, căci cenuşa lor va îngrăşa pământul.” Nu există ocazie în care să trec pe lângă casa acestei femei şi să nu mă gândesc la acest lucru. Îngrăşarea pământului spre neglijarea celui sărac! (Review and Herald, 23 decembrie 1884)

  Când nu sunt recunoscute nevoile omenirii, când nu există dispoziţia de a fi mâna de ajutorare a lui Dumnezeu, atunci darurile cele mai costisitoare, cea mai mare paradă de dărnicie sunt o scârbă în faţa Sa. (Letter 8, 1901).

  Adevărata fericire se găseşte numai într-o viaţă de slujire. (Reviewand Herald, 2 mai 1907)

  Dumnezeu îl binecuvântează pe cel ce se îngrijește de cel sărac - 2018. Când nu sunt recunoscute nevoile omenirii, când nu există dispoziţia de a fi mâna de ajutorare a lui Dumnezeu, atunci darurile cele mai costisitoare, cea mai mare paradă de dărnicie sunt o scârbă în faţa Sa. Adevărata fericire se găseşte numai într-o viaţă de slujire.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...