Articolul precedentEnigmă?
  Articolul următorPetru

  Să lucrăm cu Hristos la salvarea celor pierduți

  Şi, când se întoarce acasă, cheamă pe prietenii şi vecinii săi şi le zice: „Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci mi-am găsit oaia care era pierdută.” (Luca 15:6)

  Când a rostit aceste cuvinte, Isus s-a adresat unui grup de oameni, din care mulţi cunoşteau din experienţă ce însemna viaţa păstorului din Palestina. Acolo turmele nu sunt ţinute pe păşuni întinse, îngrădite, ci pe coastele dealurilor, printre stânci şi prăpăstii. (…)

  Existau întotdeauna pericole din partea hoţilor şi lupilor de care trebuiau păzite. Uneori o oaie se rătăcea de turmă şi, de aceea, erau numărate des, ca să se vadă dacă nu lipsea vreuna, pentru că păstorul trebuia să dea socoteală strictă de toate oile aflate în grija sa. (…) Viaţa păstorului este plină de pericole. Dacă este un păstor de încredere, atunci nu va fi neglijent şi nu va urmări propria tihnă, ci va căuta oaia rătăcită prin furtună şi vijelie. (…)

  Aşa Se poartă adevăratul Păstor cu păcătosul pierdut. Merge după el. Nu ezită în faţa pericolului, a renunţării de sine şi a sacrificiului de sine. Este hotărât să aducă sufletul împovărat de păcat la pocăinţă, la mântuire, la pace, la odihnă şi fericire, în iubirea Mântuitorului său. Şi este privilegiul tuturor celor care au cunoscut iubirea lui Isus în inimă să se gândească dacă nu este cineva pe care să-l aducă, prin eforturi personale, prin tact bine gândit şi prin bunătate, la Isus, care este gata şi binevoitor să-i primească pe toţi cei care vor veni la El. Noi toţi putem face mult prin eforturi personale. Putem fi lucrători împreună cu Isus Hristos. (Youth’s Instructor, 28 aprilie 1886)

  Viaţa este serioasă. Aveţi un câmp întins în care să lucraţi şi căutarea perseverentă a oii pierdute va fi modul cel mai de succes de a-ţi folosi timpul. (…) Dacă poţi exercita o influenţă mântuitoare asupra unui singur suflet, adu-ţi aminte că în ceruri este bucurie pentru un singur suflet care se pocăieşte. (…) Prin efort judicios, poţi fi mijlocul de aducere a oii ce a fost pierdută înapoi în staulul lui Isus. (Youth’s Instructor, 4 mai 1886)

  Să lucrăm cu Hristos la salvarea celor pierduți - 2018. Dacă poţi exercita o influenţă mântuitoare asupra unui singur suflet, adu-ţi aminte că în ceruri este bucurie pentru un singur suflet care se pocăieşte. Prin efort judicios, poţi fi mijlocul de aducere a oii ce a fost pierdută înapoi în staulul lui Isus.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...