Articolul precedentZiua ta istorică
  Articolul următorNicodim

  Să-L primim pe Hristos, sursa vieții

  În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. (Ioan 1:4)

  Dumnezeu a luat toate măsurile, astfel încât noi să putem avea o experienţă bogată şi plină de bucurie. Cu privire la Hristos, Ioan scria: „în El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.” Viaţa este asociată cu lumina şi, dacă nu avem lumină de la Soarele Neprihănirii, nu putem avea viaţă în El. Dar această lumină a fost oferită fiecărui suflet şi numai dacă ne retragem din lumină întunericul va veni asupra noastră. Domnul Isus spunea: „Cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii” (Ioan 8:12). În lumea din jurul nostru nu poate fi niciun fel de viaţă fără lumină. Dacă soarele şi-ar retrage strălucirea, vegetaţia şi lumea animală ar înceta. Aceasta ilustrează faptul că noi nu putem avea viaţă spirituală decât dacă ne aşezăm sub razele Soarelui Neprihănirii. Dacă aşezăm o plantă înflorită într-o cameră întunecoasă, în curând ea se va veşteji şi va muri. Tot astfel, noi putem avea ceva viaţă spirituală şi totuşi să o pierdem, dacă zăbovim într-o atmosferă de îndoială şi întuneric. (…)

  Noi suntem chemaţi, aşa cum a fost loan, nu pentru a lua locul Domnului Hristos, ci pentru a da mărturie despre lumină, pentru a îndrepta minţile altora spre El. Nimeni dintre cei ce dau mărturie despre Hristos să nu se scoată pe sine în evidenţă, căutând să atragă atenţia oamenilor spre el, ci să se străduiască să-L înalţe pe Isus. (The Youth’s Instructor, 25 mai 1893)

  Omenirea nu are în sine nicio lumină. Despărţiţi de Hristos, noi suntem ca o făclie neaprinsă, ca luna atunci când faţa ei este întoarsă de la soare; noi nu avem nici măcar o singură rază de strălucire pe care să o revărsăm în întunericul lumii. Dar când ne întoarcem spre Soarele Neprihănirii, când venim în legătură cu Hristos, tot sufletul se luminează de strălucirea prezenţei Sale divine. (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 44)

  Să-L primim pe Hristos, sursa vieții - 2018. Noi suntem chemaţi, aşa cum a fost loan, nu pentru a lua locul Domnului Hristos, ci pentru a da mărturie despre lumină, pentru a îndrepta minţile altora spre El. Nimeni dintre cei ce dau mărturie despre Hristos să nu se scoată pe sine în evidenţă, căutând să atragă atenţia oamenilor spre el, ci să se străduiască să-L înalţe pe Isus.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...