Articolul precedentUn deliciu
  Articolul următorCei patru

  Dumnezeu ne curățește pentru a deveni mai roditori

  Pe orice mlâdiţă care este în Mine şi n-aduce rod, El o taie, şi pe orice miădiţă care aduce rod o curăţă, ca să aducă şi mai mult rod. (Ioan 15:2)

  Aceia care vor umbla pe urmele Răscumpărătorului lor, stăpâniţi de spiritul sacrificiului de sine, vor avea gândul lui Hristos reflectat în mintea lor. Curăţia şi iubirea lui Hristos vor străluci în caracterul şi în viaţa lor de fiecare zi, în timp ce blândeţea şi adevărul îi vor călăuzi. Fiecare ramură roditoare este curăţată, ca să aducă şi mai mult rod. Chiar şi cele mai roditoare ramuri pot să etaleze prea mult frunziş şi să apară aşa cum, de fapt, nu sunt în realitate. Urmaşii Domnului Hristos pot să lucreze ceva pentru Domnul şi totuşi să nu facă nici pe jumătate din ceea ce ar fi putut face. Atunci El îi curăţă, pentru că cele lumeşti, îngăduinţa de sine şi mândria ies la suprafaţă în viaţa lor. Gospodarul taie şi înlătură surplusul de mlădiţe al viei, (…) făcând-o astfel mult mai roditoare. Aceste lucruri care împiedică şi care cresc defectuos trebuie să fie tăiate şi îndepărtate, pentru a face loc razelor vindecătoare ale Soarelui Neprihănirii. (…)

  Mulţi înţeleg greşit scopul pentru care au fost creaţi. Ei au fost creaţi pentru binecuvântarea omenirii şi spre slava lui Dumnezeu, mai degrabă decât pentru a bucura şi glorifica eul. Dumnezeu îl curăţă în mod continuu pe poporul Său, tăind ce este prea mult, întinzând crengile, pentru ca ele să aducă roade spre slava Sa şi să nu se producă numai frunze. Dumnezeu ne curăţă prin necazuri, prin dezamăgiri şi suferinţe, pentru ca trăsăturile de caracter puternic pervertite să poată fi slăbite şi ca trăsăturile mai bune să aibă şansa de a se dezvolta. Idolii trebuie să fie abandonaţi, conştiinţa trebuie să fie mult mai sensibilă, gândurile inimii trebuie să fie mult mai spirituale şi întreg caracterul trebuie să devină armonios. (Mărturii, vol. 4, p. 354)

  Locuind în Hristos, putem avea blândeţea Lui, parfumul Lui, lumina Lui. (…) El străluceşte în inimile noastre. Lumina Sa din inimile noastre străluceşte pe feţele noastre. Privind la frumuseţea şi slava lui Hristos, noi ne schimbăm după chipul Său. (Manuscript 85,1901)

  Dumnezeu ne curățește pentru a deveni mai roditori - 2018. Locuind în Hristos, putem avea blândeţea Lui, parfumul Lui, lumina Lui. (...) El străluceşte în inimile noastre. Lumina Sa din inimile noastre străluceşte pe feţele noastre. Privind la frumuseţea şi slava lui Hristos, noi ne schimbăm după chipul Său.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...