Articolul precedentPrin ce ochi vezi?
  Articolul următorCele zece fecioare

  Cei care plâng vor fi mângâiați

  Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiaţi! (Matei 5:4)

  Plânsul despre care este vorba aici înseamnă sincera întristare a inimii din cauza păcatului. Şi când omul este îndemnat să privească la Isus înălţat pe cruce, atunci vede păcătoşenia firii pământeşti. El vede că păcatul a fost cel care L-a biciuit şi răstignit pe Domnul slavei. Vede că, deşi a fost iubit cu o iubire de negrăit, viaţa sa a fost întruchiparea nerecunoştinţei şi a răzvrătirii. El a părăsit pe cel mai bun Prieten al său şi a abuzat de cel mai preţios dar al Cerului. L-a răstignit pentru sine, din nou, pe Fiul lui Dumnezeu şi a străpuns din nou inima aceea însângerată şi lovită. Este despărţit de Dumnezeu printr-un abis de păcat, larg, întunecos şi adânc şi plânge cu inima zdrobită. Un astfel de plâns va fi mângâiat. Dumnezeu ne descoperă vina ca să putem alerga la Hristos şi, prin El, să putem fi eliberaţi de robia păcatului şi să ne bucurăm de libertatea copiilor lui Dumnezeu. În sinceră pocăinţă putem să venim la picioarele crucii şi acolo să depunem poverile noastre. (…)

  Cuvintele Mântuitorului au o solie de mângâiere şi pentru aceia care trec prin dureri şi lipsuri. Întristările noastre nu răsar din pământ. „EI (Dumnezeu) nu necăjeşte cu plăcere, nici nu mâhneşte bucuros pe copiii oamenilor” (Plângerile 3:33). Când El îngăduie să vină încercări şi greutăţi, face aceasta „pentru binele nostru, ca să ne facă părtaşi sfinţeniei Lui” (Evrei 12:10). Dacă este primită în credinţă, încercarea care pare aşa de amară şi greu de suportat se va dovedi a fi o binecuvântare. Lovitura nemiloasă care veştejeşte bucuriile de pe pământ va fi mijlocul de a ne întoarce privirile spre ceruri. Cât de mulţi sunt aceia care nu L-ar fi cunoscut niciodată pe Isus dacă întristarea nu i-ar fi făcut să caute mângâierea în El. (…)

  Domnul va lucra pentru toţi aceia care îşi pun încrederea în El. Biruinţe preţioase vor fi câştigate de cei credincioşi. Experienţe vor fi făcute. (…) Hristos înalţă inima zdrobită şi sufletul întristat, până când devine locuinţa Sa. (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 16-17)

  Cei care plâng vor fi mângâiați - 2018. Dacă este primită în credinţă, încercarea care pare aşa de amară şi greu de suportat se va dovedi a fi o binecuvântare. Lovitura nemiloasă care veştejeşte bucuriile de pe pământ va fi mijlocul de a ne întoarce privirile spre ceruri. Cât de mulţi sunt aceia care nu L-ar fi cunoscut niciodată pe Isus dacă întristarea nu i-ar fi făcut să caute mângâierea în El.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...