Articolul precedentSfârșitul lumii
  Articolul următorGrecii

  Caută mereu să îți dezvolți puterile

  Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere. (Proverbele 2:6)

  Ai nevoie să cauţi mereu cea mai înaltă cultivare a minţii şi a sufletului pentru a putea aduce în educarea şi instruirea copiilor tăi un spirit liniştit şi o inimă iubitoare; pentru a-i putea umple cu aspiraţii curate şi a cultiva în ei ataşament pentru lucrurile corecte, curate şi sfinte. (…) Caută mereu să-ţi dezvolţi puterile ca să poţi face cea mai conştiincioasă şi desăvârşită lucrare în familie, atât prin Cuvânt, cât şi prin exemplu. (Review and Herald, 15 septembrie 1891).

  Nu trebuie să-ţi urmezi propriile înclinaţii. Trebuie să fii foarte atent şi să fii un bun exemplu în toate lucrurile. Nu fi inactiv! Trezeşte-ţi energiile latente. (…) Adu la îndeplinire îndatoririle esenţiale pe care le ai. Cercetează şi vezi cum să aduci la îndeplinire cu promptitudine cele mai simple, mai neinteresante, mai obişnuite, dar şi cele mai necesare îndatoriri. (Îndrumarea copilului, p. 74)

  Părinţii n-au ajuns încă să înţeleagă uimitoarea putere a educaţiei creştine. Există mine ale adevărului ce trebuie exploatate, dar care au fost în mod curios neglijate. Această indiferenţă, nepăsare, nu are aprobarea lui Dumnezeu. Părinţi, Dumnezeu vă cheamă să priviţi această problemă cu ochi sfinţiţi. Până în prezent nu aţi făcut decât să o atingeţi uşor numai la suprafaţă. Aduceţi-vă la îndeplinire lucrarea, mult timp neglijată, şi Dumnezeu va coopera cu vol. Faceţi-vă lucrarea cu tragere de inimă, şi Dumnezeu vă va ajuta să progresaţi. Începeţi prin a aduce Evanghelia în viaţa de familie. (Îndrumarea copilului, p. 73)

  Cea mai înaltă cultivare a sufletului, care dă curăţie, înalţă gândurile şi dă mireasmă spirituală cuvintelor şi faptelor, cere un efort atent şi asiduu. Este nevoie de răbdare pentru a plivi orice motiv rău din grădina Domnului (Manuscript 128,1901).

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...