Articolul precedentFrunze minunate
  Articolul următorMalhu

  Slăvește pe Dumnezeu prin îmbunătățirea obiceiurilor sănătoase

  Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1 Corinteni 6:20)

  Prima noastră datorie faţă de Dumnezeu şi faţă de cei din jurul nostru este aceea a dezvoltării personale. Fiecare facultate cu care ne-a dotat Creatorul trebuie să fie cultivată până la cel mai înalt grad al perfecţiunii, ca să putem fi în stare să facem cât mai mult din binele de care suntem capabili. De aceea, acel timp este cel mai bine folosit care este orientat către dobândirea şi menţinerea unei bune sănătăţi fizice şi mintale. (Îndrumarea copilului, p. 395)

  Omul este opera lui Dumnezeu, capodopera Sa, creată cu un scop înalt şi sfânt, iar pe fiecare parte a acestui tabernacul uman Dumnezeu doreşte să scrie Legea Sa. (…) Fiecare nerv, fiecare muşchi, orice înzestrare mintală şi fizică trebuie să fie păstrată curată.

  Este planul lui Dumnezeu ca trupul să fie un templu al Duhului Său. Solemnă este răspunderea ce stă în dreptul fiecărui suflet. Influenţa ta personală este exercitată spre bine sau spre rău. Dacă îţi profanezi trupul, te răneşti nu doar pe tine, ci şi pe mulţi alţii. Creştinii au obligaţia, în faţa lui Dumnezeu, de a-şi feri sufletul, corpul şi spiritul de tot ce le-ar păta; căci ele au fost cumpărate cu un preţ. (…)

  Niciun bărbat şi nicio femeie nu are dreptul de a adopta obiceiuri care să afecteze negativ funcţionarea sănătoasă a vreunui organ fizic sau sufletesc. (…) Aceia care se dedau la tutun şi la alcool nu îşi apreciază intelectul. Ei nu-şi dau seama de valoarea facultăţilor pe care li le-a dat Dumnezeu ca să le cultive şi să le dezvolte. Astfel că oamenii îşi lasă puterile să se veştejească şi să decadă. Dumnezeu doreşte ca toţi aceia care cred în El să simtă nevoia dezvoltării. Fiecare facultate ce ne-a fost încredinţată trebuie să fie sporită. Niciun dar nu trebuie lăsat deoparte. Ca gospodar şi constructor al lui Dumnezeu, omul este sub supravegherea Sa în deplinul înţeles al cuvântului şi, cu cât îl cunoaşte mai bine pe Făcătorul său, cu atât mai sacră i se va părea că devine viaţa sa. (Manuscript 130,1899).

  Slăvește pe Dumnezeu prin îmbunătățirea obiceiurilor sănătoase - 2018. Fiecare facultate ce ne-a fost încredinţată trebuie să fie sporită. Niciun dar nu trebuie lăsat deoparte. Ca gospodar şi constructor al lui Dumnezeu, omul este sub supravegherea Sa în deplinul înţeles al cuvântului şi, cu cât îl cunoaşte mai bine pe Făcătorul său, cu atât mai sacră i se va părea că devine viaţa sa.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...