Articolul precedentPunctul de sprijin
  Articolul următorCaiafa

  Noi trebuie să ne comportăm cu înțelepciune

  Mă voi purta cu înţelepciune pe o cale neprihănită. (…) Voi umbla cu inima fără prihană în mijlocul casei mele. (Psalmii 101:2)

  Nimeni nu trebuie să fie insistent sau inoportun, ci noi trebuie să ne trăim în mod liniştit religia, cu un ochi îndreptat spre slava lui Dumnezeu. (…) Apoi putem străluci ca nişte lumini în lume, fără gălăgie sau neînţelegeri. Nimeni nu trebuie să dea greş; deoarece cu fiecare este Cineva care este înţelept în sfat, minunat în acţiune şi puternic pentru a-şi duce la îndeplinire planurile. El lucrează prin instrumentele Sale, văzute şi nevăzute, umane şi divine. Această lucrare este una grandioasă şi va fi dusă mai departe spre slava lui Dumnezeu, dacă toţi aceia care au legătură cu ea vor face ca faptele lor să corespundă cu mărturisirea lor de credinţă. Curăţia gândirii trebuie considerată indispensabilă lucrării de a-i influenţa pe alţii. Sufletul trebuie să fie înconjurat de o atmosferă curată, sfântă, o atmosferă ce va tinde să impulsioneze viaţa spirituală a tuturor celor care o respiră.

  Domnul Isus este onorat sau dezonorat prin cuvintele sau comportamentul acelora ce spun că sunt urmaşii Lui. Inima trebuie păstrată curată şi sfântă, căci din ea ies izvoarele vieţii. Dacă inima este curăţită prin ascultarea de adevăr, atunci nu va exista nicio preferinţă egoistă, nu vor exista motive corupte. Nu va exista părtinire şi nici ipocrizie. (…)

  În situaţia prezentă a societăţii, cu decăderea morală nu numai a tinerilor, ci şi a celor mai în vârstă şi cu experienţă, există marele pericol de a deveni neglijenţi şi a le acorda atenţie specială favoriţilor, generând astfel invidie, gelozie şi bănuieli negative. Puţini însă îşi dau seama că ei îndepărtează Duhul lui Dumnezeu cu gândurile şi sentimentele lor egoiste, cu vorbirea lor nesăbuită şi superficială. Dacă harul lui Hristos a fost plantat în inimile lor şi şi-a întins rădăcinile adânc, într-un pământ bun, atunci ei vor aduce roade de un caracter cu totul diferit. (…) Puterea convingătoare a lui Dumnezeu de una singură este suficientă pentru a fixa principii curate în inimă, astfel încât cel rău să nu găsească nimic ca să atace. (…) Curăţia în vorbire şi adevărata amabilitate creştină ar trebui în mod constant puse în practică. (Letter 74,1896)

  Noi trebuie să ne comportăm cu înțelepciune - 2018. Domnul Isus este onorat sau dezonorat prin cuvintele sau comportamentul acelora ce spun că sunt urmaşii Lui. Inima trebuie păstrată curată şi sfântă, căci din ea ies izvoarele vieţii. Dacă inima este curăţită prin ascultarea de adevăr, atunci nu va exista nicio preferinţă egoistă, nu vor exista motive corupte.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...