Articolul precedentNu căuta răzbunarea
  Articolul următorSoția lui Pilat

  Pietrele necioplite sunt cizelate pentru un Templu sfânt

  În El toată clădirea, bine închegată, creşte ca să fie un Templu sfânt în Domnul. (Efeseni 2:21)

  Prin harul lui Hristos, veţi face eforturi hotărâte pentru a birui orice comportament rece, aspru, dur, lipsit de amabilitate. (…)

  Marele Cioplitor al adevărului v-a scos din cariera de piatră a lumii. Eraţi nişte pietre necioplite, colţuroase, rănind şi vătămând pe toţi aceia cu care veneaţi în contact; este mult de lucru pentru a netezi ceea ce este colţuros. Dacă aţi aprecia valoarea lucrării ce trebuie făcute în atelierul lui Dumnezeu, atunci aţi considera ca bine-venite loviturile de topor şi ciocan. Stima de sine va fi rănită, părerea înaltă despre voi înşivă va fi îndepărtată de loviturile toporului şi ale ciocanului şi asprimea caracterului vostru va fi şlefuită, iar când înclinaţiile egoiste şi carnale vor fi eliminate, atunci piatra va avea proporţiile adecvate pentru clădirea cerească. Apoi vor începe procesele de lustruire, rafinare, supunere şi şlefuire, veţi fi modelaţi după tiparul caracterului lui Hristos. Chipul Său trebuie să se reflecte în caracterul lustruit al instrumentului omenesc, iar piatra trebuie făcută în aşa fel încât să se potrivească în clădirea cerească. (…)

  Dacă nu suntem oameni mai buni, dacă nu suntem mai binevoitori, mai miloşi, mai amabili, mai blânzi şi iubitori, dacă nu manifestăm faţă de alţii iubirea care L-a adus pe Isus în lume în misiunea Sa de îndurare, nu suntem martori în faţa lumii cu privire la puterea lui Isus Hristos. El n-a trăit ca să-Şi facă propria plăcere. (…) El a venit să înalţe, sa înnobileze, să îi facă fericiţi pe toţi aceia cu care a venit în contact. (…) El n-a făcut niciodată nimic necuviincios, n-a rostit niciodată un cuvânt nepoliticos. (Youth’s Instructor, 3 ianuarie 1895)

  Este privilegiul fiecărui tânăr de a face din caracterul său o construcţie frumoasă. (…) Căutaţi-L pe Domnul cu toată seriozitatea ca să deveniţi mai mult şi tot mai mult rafinaţi şi mult mai cultivaţi spiritual. (Youth’s Instructor, 25 ianuarie 1910)

  Pietrele necioplite sunt cizelate pentru un Templu sfânt - 2018. Dacă nu suntem oameni mai buni, dacă nu suntem mai binevoitori, mai miloşi, mai amabili, mai blânzi şi iubitori, dacă nu manifestăm faţă de alţii iubirea care L-a adus pe Isus în lume în misiunea Sa de îndurare, nu suntem martori în faţa lumii cu privire la puterea lui Isus Hristos. El n-a trăit ca să-Şi facă propria plăcere.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...