Capacitățile cresc în măsura creșterii spirituale

  Dumnezeu a dat acestor patru tineri ştiinţa şi pricepere pentru tot felul de scrieri şi înţelepciune; mai ales însă a făcut pe Daniel priceput în toate vedeniile şi toate visele. (Daniel 1:17)

  Neştiinţa multora este voluntară şi de nescuzat. (General Conference Bulletin, 1 iulie 1900)

  Unele persoane tinere (…) nu-şi dezvoltă calităţile. Ele doresc să citească şi să scrie corect, dar nu vor să plătească preţul excelenţei, care este munca asiduă. Aceşti oameni îmi amintesc de tânărul al cărui tată l-a trimis la şcoală şi i-a oferit toate posibilităţile pentru a dobândi o bună educaţie. Dar el a neglijat învăţătura, spunând că tatăl lui putea să-i dea o educaţie liberală şi de aceea nu a vrut să-şi bată capul cu aceasta. Veţi spune cu toţii în cor că el avea să rămână un neştiutor, pentru că nu există nicio cale uşoară pentru a învăţa. În acelaşi timp, dorinţa după o experienţă religioasă sănătoasă fără a depune un efort serios, cu lepădare de sine, va fi de asemenea fără folos. Faptul că oftezi din cauza neştiinţei tale în ce priveşte lucrurile divine nu te va face niciodată înţelept în vederea mântuirii. Zeci de mii de lacrimi şi suspine trândave ce se înalţă spre cer nu vor câştiga niciodată niciun zâmbet de aprobare din partea lui Isus. Să nu te gândeşti cumva că o experienţă creştină va veni, aşa, de la sine. Când te decizi să faci un lucru pe care inima ta doreşte să-l facă, nu renunţa din cauza dificultăţilor, ci încearcă iarăşi şi iarăşi. (Youth’s Instructor, 30 ianuarie 1884)

  Daniel şi cei trei prieteni ai lui (…) erau echilibraţi pentru că s-au supus controlului Duhului Sfânt. Aceşti tineri l-au dat lui Dumnezeu toată slava pentru înzestrările lor seculare, din domeniul ştiinţei şi al religiei. Erudiţia lor n-a venit la întâmplare; ei au dobândit cunoştinţe printr-o conştiincioasă folosire a puterilor lor, iar Dumnezeu le-a dat abilitate şi înţelegere. (Letter 57,1896)

  Ca şi în cazul lui Daniel, în exact aceeaşi proporţie în care are loc dezvoltarea caracterului spiritual cresc şi capacităţile intelectuale. (Reviewand Herald, 22 martie 1898)

  Domnul va coopera cu toţi aceia care, cu perseverenţă, se străduiesc să fie credincioşi în slujirea Sa, aşa cum El a conlucrat cu Daniel şi cei trei prieteni ai săi. (Youth’s Instructor, 20 august 1903)

  Capacitățile cresc în măsura creșterii spirituale - 2018. Zeci de mii de lacrimi şi suspine trândave ce se înalţă spre cer nu vor câştiga niciodată niciun zâmbet de aprobare din partea lui Isus. Să nu te gândeşti cumva că o experienţă creştină va veni, aşa, de la sine. Când te decizi să faci un lucru pe care inima ta doreşte să-l facă, nu renunţa din cauza dificultăţilor, ci încearcă iarăşi şi iarăşi.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...