Articolul precedentMărturia necitită
  Articolul următorSutașul roman

  Căutau noi înălțimi ale credinței

  Cum doreşte un cerb izvoarele de apă, aşa te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! (Psalmii 42:1)

  Mulţi tineri (…) se scufundă sub greutatea şi a unui nor şi nu au puterea dea rezista. Ei nu cresc în har. (…) Inimile lor fireşti trebuie schimbate. Ei trebuie să vadă frumuseţea sfinţeniei, apoi ei vor tânji după ea aşa cum inima tânjeşte după izvoarele de apă. (…)

  Scumpe tânăr, dacă paşii tăi sunt rânduiţi de Domnul, atunci nu trebuie să te aştepţi ca drumul tău să fie întotdeauna unul al liniştii şi prosperităţii. Calea ce duce la ziua cea veşnică nu este cea mai uşoară cale şi uneori pare întunecoasă şi plină de spini. Dar ai asigurarea că braţele Dumnezeului celui veşnic te vor cuprinde, pentru a te apăra de rău. El doreşte ca să-ţi manifeşti credinţa fierbinte în El şi să înveţi să te încrezi în El atât în umbră, cât şi în lumina soarelui. (…)

  În efortul lui de a ajunge la cuib, vulturul este adesea lovit de furtuni în defileele înguste ale munţilor. Norii, în mase compacte, negri şi furioşi, mătură spaţiul dintre el şi înălţimile însorite unde şi-a aşezat în siguranţă cuibul. Pentru un timp pare derutat, zburând în derivă, bătând cu aripile lui puternice, ca şi când ar fi vrut să împingă înapoi norii denşi. (…) în cele din urmă, se avântă în zbor prin negură şi scoate un strigăt de reuşită atunci când, un moment mai târziu, iese în atmosfera calmă şi însorită de deasupra. În sfârşit, întunecimea şi furtuna se află jos, sub el, şi lumina cerului străluceşte deasupra. A ajuns la cuibul său iubit, aşezat pe colţul înalt de stâncă, şi este mulţumit. Prin întuneric a putut să ajungă la lumină. Pentru aceasta a fost nevoie de efort, dar este răsplătit prin atingerea scopului urmărit.

  Aceasta este singura cale pe care putem merge ca urmaşi ai Domnului Hristos. Noi trebuie să exercităm acea credinţă vie care să pătrundă printre norii care, asemenea unui zid gros, ne separă de lumina cerului. Ne stau înainte înălţimi ale credinţei de atins, unde totul este numai pace şi bucurie în Duhul Sfânt. (Youth’s Instructor, 12 mai 1898)

  Căutau noi înălțimi ale credinței - 2018. Noi trebuie să exercităm acea credinţă vie care să pătrundă printre norii care, asemenea unui zid gros, ne separă de lumina cerului. Ne stau înainte înălţimi ale credinţei de atins, unde totul este numai pace şi bucurie în Duhul Sfânt.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...