Articolul precedentA cugeta la El
  Articolul următorCei doi spre Emaus

  Dumnezeu nu limitează înaintarea noastră

  Pentru ca astfel să vă purtaţi într-un chip vrednic de Domnul ca să-l fiţi plăcuţi în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune şi crescând în cunoştinţa lui Dumnezeu, întăriţi cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare cu bucurie… (Coloseni 1:10,11)

  Dumnezeu nu fixează nicio limită înaintării acelora care sunt plini „de cunoştinţa voii Lui, în orice fel de înţelepciune şi pricepere duhovnicească”. Prin rugăciune, prin veghere, prin creşterea în înţelegere, noi suntem „întăriţi cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare cu bucurie” (…).

  Planul lui Dumnezeu pentru noi este atât de amplu, de complet, de deplin, încât avem toate motivele pentru a coopera din toată inima cu El în a-l aduce la îndeplinire. Nu există niciun motiv de ezitare din partea noastră. (…) Noi trebuie să scoatem zilnic provizii proaspete din marea cămară a Cuvântului lui Dumnezeu. Faptul acesta nu va lăsa timp pentru citirea de romane sau pentru orice altceva care nu zideşte şi nu întăreşte în vederea oricărui lucru bun. (…) Bogăţiile cerului sunt la dispoziţia copiilor lui Dumnezeu. (Review and Herald, 4 octombrie 1906)

  În fiecare zi, ispititorul va fi pe urmele tale cu scuze înşelătoare şi plauzibile pentru egoismul tău şi satisfacerea propriilor plăceri. (…) Acela a cărui inimă este în totul predată lui Dumnezeu, acela care prin credinţă îl primeşte pe Isus Hristos ca Mântuitor personal va dovedi o creştere continuă în spiritualitate, în puterea evlaviei, în consecvenţa scopului, în fidelitate faţă de principiile credinţei noastre, coste aceasta oricât ar costa. (…)

  Dumnezeu va onora şi va susţine orice suflet zelos şi sincer care caută să umble înaintea Sa în desăvârşirea harului lui Hristos. Domnul Hristos nu va părăsi şi nici nu va uita niciodată sufletul umil şi care tremură. (…) Vom putea noi, cu o ascuţită şi sfinţită capacitate de înţelegere, să percepem forţa făgăduinţelor lui Dumnezeu şi să ni le însuşim la nivel individual, nu pentru că am fi demni de ele, ci pentru că Domnul Hristos este demn? Nu pentru că suntem neprihăniţi, ci, printr-o credinţă vie, noi cerem pentru noi neprihănirea lui Hristos? (Manuscript 125,1901)

  Dumnezeu nu limitează înaintarea noastră - 2018. Acela a cărui inimă este în totul predată lui Dumnezeu, acela care prin credinţă îl primeşte pe Isus Hristos ca Mântuitor personal va dovedi o creştere continuă în spiritualitate, în puterea evlaviei, în consecvenţa scopului, în fidelitate faţă de principiile credinţei noastre, coste aceasta oricât ar costa.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...