Articolul precedentStrategie de luptă
  Articolul următorCleopa

  Desțelenește ogorul părăginit

  Semănaţi potrivit cu neprihănirea şi veţi secera potrivit cu îndurarea. Desţeleniţi-vă un ogor nou! Este vremea să căutaţi pe Domnul, ca să vină şi să ploaie mântuire. (Osea 10:12)

  Principiile adevărului trebuie să fie întreţesute în caracterul şi viaţa noastră. Ar trebui să ne bucurăm de orice rază de lumină ce cade pe calea noastră şi să trăim în conformitate cu cerinţele lui Dumnezeu. Ar trebui să creştem din punct de vedere spiritual. Noi pierdem o mare parte din binecuvântări… pentru că nu facem paşi de înaintare în viaţa de creştin. (…)

  Membrii bisericii lui Hristos trebuie să adune razele divine de lumină de la Domnul Isus şi să le reflecte asupra altora, lăsând în această lume o urmă strălucitoare îndreptată spre ceruri. Ei trebuie să fie asemenea fecioarelor înţelepte, având candelele pregătite şi aprinse, reprezentând caracterul lui Hristos în lume. Nu trebuie să ne mulţumim cu nimic mai puţin decât acest lucru. Să nu ne mulţumim cu propria neprihănire şi împăcaţi fără o profundă acţiune a Duhului lui Dumnezeu.

  Domnul Hristos spune: „Fără Mine nu puteţi face nimic.” Această neputinţă semnificativă de a face ceva, atât de vizibilă în activitatea multora (…), ne alarmează, deoarece ştim că aceasta este o dovadă a faptului că ei n-au simţit puterea de convertire a Domnului Hristos lucrând în inimile lor. Dacă priviţi din vârf la ramura mai de jos a lucrării lor, nu veţi găsi nimic altceva decât frunziş. Dumnezeu doreşte ca noi să atingem un standard mai înalt. Nu este voinţa Sa ca noi să avem aşa sărăcie de spiritualitate. (…)

  Îmi amintesc de o vizită în lowa, când era la începutul colonizării acestui stat, şi am văzut atunci fermieri desţelenind pământul. Am reţinut că ei aveau atelaje puternice şi făceau eforturi teribile pentru a face brazde adânci, dar muncitorii căpătau tărie şi muşchi prin folosirea puterilor lor fizice. Faptul de a intra în câmpuri noi îi va face pe tinerii noştri puternici, desţelenind pământul nelucrat al inimilor oamenilor. Această lucrare îi va apropia de Dumnezeu. (…) Ei vor câştiga eficienţă şi iscusinţă prin stăpânirea dificultăţilor şi biruirea obstacolelor. (Review and Herald, 8 octombrie 1889)

  Desțelenește ogorul părăginit - 2018. Faptul de a intra în câmpuri noi îi va face pe tinerii noştri puternici, desţelenind pământul nelucrat al inimilor oamenilor. Această lucrare îi va apropia de Dumnezeu. Ei vor câştiga eficienţă şi iscusinţă prin stăpânirea dificultăţilor şi biruirea obstacolelor.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...