Renunțăm la ce este copilăresc

  Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut mare, am lepădat ce era copilăresc. (1 Corinteni 13:11)

  Noi nu trebuie să rămânem pentru totdeauna copii în cunoaşterea şi experienţa noastră privind lucrurile spirituale. Să nu ne exprimăm întotdeauna în limbajul cuiva care abia L-a primit pe Hristos, ci rugăciunile şi predicile noastre trebuie să crească în înţelepciune, pe măsură ce înaintăm în experienţa adevărului. Limbajul unui copil de şase ani şi al unuia de zece ani nu ne va plăcea şi cât de dureros ar fi să auzi expresii ale unei inteligenţe copilăreşti de la cineva care a ajuns la anii maturităţii. Când o persoană se maturizează, de la ea se aşteaptă o inteligenţă corespunzătoare, în raport cu anii ei şi şansele pe care le-a avut. (…) Deci, dacă aşteptăm această manifestare a inteligenţei progresive de la un copil, pe măsură ce anii trec, nu trebuie să aşteptăm, de asemenea, să îl vedem pe creştin crescând în har şi experienţă?…

  Dumnezeu ne-a dat multe avantaje şi oportunităţi şi, când va veni ultima mare zi şi vom vedea ce am fi putut realiza, dacă am fi folosit avantajul ajutorului pe care Cerul ni l-a asigurat; când vom vedea cât şi cum am fi putut creşte în har, privind aceste lucruri aşa cum le priveşte Dumnezeu, văzând ceea ce am pierdut prin faptul că nu am crescut până la statura de bărbaţi şi femei în Hristos, atunci vom dori să fi fost mult mai conştiincioşi. (Youth’s Instructor, 28 iunie 1894)

  Dumnezeu nu doreşte să rămâneţi nişte începători. În lucrarea Sa, El are nevoie de tot ce puteţi dobândi aici în direcţia cultivării intelectuale şi a unui discernământ ferm. El doreşte să ajungeţi în vârful scării şi apoi să puneţi piciorul în împărăţia lui Dumnezeu.

  Domnul doreşte ca voi să înţelegeţi poziţia pe care o ocupaţi ca fii şi fiice ale Celui Preaînalt, copii ai împăratului ceresc. (Youth’s Instructor, 10 mai 1900)

  Renunțăm la ce este copilăresc - 2018. Dumnezeu nu doreşte să rămâneţi nişte începători. În lucrarea Sa, El are nevoie de tot ce puteţi dobândi aici în direcţia cultivării intelectuale şi a unui discernământ ferm. El doreşte să ajungeţi în vârful scării şi apoi să puneţi piciorul în împărăţia lui Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...