Articolul precedentDrum bun?
  Articolul următorMarcu

  Credința noastră să crească permanent

  Trebuie să mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, fraţilor, cum se cuvine, pentru că credinţa voastră merge mereu crescând. (2 Tesaloniceni 1:3)

  Este absolut necesar, pentru aceia care cred adevărul, să progreseze permanent, să crească până la statura de bărbaţi şi femei în Hristos Isus. Nu este timpul pentru apostazie şi indiferenţă. Fiecare persoană trebuie să aibă o experienţă vie în lucrurile lui Dumnezeu. Înrădăcinaţi-vă bine în credinţă, astfel încât, făcând totul, să puteţi sta cu o încredere neşovăitoare în Dumnezeu în timpul ce va încerca lucrarea şi caracterul fiecărui om. Daţi curs puterilor voastre în lucrurile spirituale, până când veţi putea aprecia lucrurile adânci ale Cuvântului lui Dumnezeu şi veţi putea progresa din putere în putere.

  Sunt mii aceia care pretind că au lumina adevărului, dar care nu fac niciun pas de înaintare. Ei nu au o experienţă vie, cu toate că au avut toate avantajele posibile. (…) Cuvântul lui Dumnezeu le oferă libertate spirituală şi iluminare acelora care le caută cu toată seriozitatea. Aceia care acceptă promisiunile lui Dumnezeu şi acţionează pe baza lor cu o credinţă vie vor avea lumina cerului în viaţa lor. Ei vor bea din fântâna vieţii şi îi vor duce şi pe alţii la apele care le-au răcorit propriile suflete. (…)

  Roadele îndoielii nu sunt de dorit. O, priviţi în jurul vostru şi vedeţi ce dezastru a făcut cel rău! Rătăcirea, minciuna şi erezia au ţinut mare petrecere în inimile înşelate ale oamenilor. Secol după secol, vrăjmaşul şi-a repetat cu succes tot mai mare experimentele, deoarece, în ciuda tristelor istorii de viaţă ale celor care s-au dus în întuneric, aşa cum moliile zboară în foc, şi oamenii dau buzna în înşelăciuni dezastruoase, pregătite de el ca să-i prindă în cursă. (…) „Cerul şi pământul vor trece”, dar„Cuvântul Domnului rămâne în veac” şi credinţa neşovăitoare în Cuvântul Său este singura credinţă care va rezista prin toate pericolele zilelor din urmă. (Review and Herald, 10 ianuarie 1888)

  Credința noastră să crească permanent - 2018. Cuvântul lui Dumnezeu le oferă libertate spirituală şi iluminare acelora care le caută cu toată seriozitatea. Aceia care acceptă promisiunile lui Dumnezeu şi acţionează pe baza lor cu o credinţă vie vor avea lumina cerului în viaţa lor. Ei vor bea din fântâna vieţii şi îi vor duce şi pe alţii la apele care le-au răcorit propriile suflete.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...