Articolul precedentSOS
  Articolul următorLuca

  Încercați să excelați

  Tot aşa şi voi, fiindcă râvniţi după daruri duhovniceşti, să căutaţi să le aveţi din belşug în vederea zidirii sufleteşti a Bisericii. (1 Corinteni 14:12)

  Tinerii să fie învăţaţi încă din copilărie că nu există excelenţă fără muncă intensă. Aspiraţiile spre excelenţă nu sunt suficiente. Tinerii mei prieteni, vârful muntelui nu poate fi atins stând liniştiţi şi dorind să vă aflaţi acolo. Veţi atinge ţinta numai avansând pas cu pas, avansând încet poate, dar acumulând fiecare pas câştigat. Numai lucrătorul energic şi perseverent va escalada Alpii. Fiecare tânăr trebuie să îşi folosească la maximum talentele, dezvoltând cât mai mult ocaziile prezente. Cel care va face lucrul acesta va putea atinge aproape orice înălţime în realizările morale şi intelectuale. Dar va trebui să aibă un spirit viteaz şi hotărât; să-şi astupe urechile faţă de vocea plăcerii; să refuze adesea solicitările venite din partea prietenilor tineri. El trebuie să stea întotdeauna în gardă, ca nu cumva să fie abătut de la ţinta sa. (…)

  Lasă un câmp necultivat şi el se va umple de spini şi pălămidă. Nu vei vedea niciodată o floare frumoasă sau o tufă aleasă înălţându-se mai sus de buruienile inestetice şi otrăvitoare. Nefolositorii mărăcini vor creşte din abundenţă, fără să se îngrijească cineva de ei, în timp ce plantele care au valoare utilitară sau estetică cer o cultivare atentă. Tot la fel este şi cu tinerii noştri. Dacă se formează obiceiuri corecte şi dacă se stabilesc principii drepte, atunci este de făcut o lucrare serioasă. Dacă obiceiurile rele sunt corectate, atunci se cere efort şi perseverenţă pentru a fi adus obiectivul la îndeplinire. (…) Este mult mai uşor să cedezi influenţelor rele decât să le rezişti. (Review and Herald, 13 septembrie 1881)

  Dacă nu simt importanţa faptului de a face îmbunătăţiri care sunt esenţiale în caracterul lor, pentru a fi oameni mai buni în fiecare zi şi astfel a fi în stare să ducă la bun sfârşit răspunderile ce stau asupra lor, ei vor fi găsiţi de partea celor cu lipsă. (General Conference Bulletin, 20 martie 1891)

  Creşteţi în har, în încredere în sine şi în autocontrol. Fiecare zi să vă găsească mai bine pregătiţi pentru a vă reuni cu familia regală din curţile cereşti. (Manuscript 99,1902)

  Încercați să excelați - 2018. Dacă se formează obiceiuri corecte şi dacă se stabilesc principii drepte, atunci este de făcut o lucrare serioasă. Dacă obiceiurile rele sunt corectate, atunci se cere efort şi perseverenţă pentru a fi adus obiectivul la îndeplinire. Este mult mai uşor să cedezi influenţelor rele decât să le rezişti.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...