Articolul precedentSOS
  Articolul următorLuca

  Încercați să excelați

  Tot aşa şi voi, fiindcă râvniţi după daruri duhovniceşti, să căutaţi să le aveţi din belşug în vederea zidirii sufleteşti a Bisericii. (1 Corinteni 14:12)

  Tinerii să fie învăţaţi încă din copilărie că nu există excelenţă fără muncă intensă. Aspiraţiile spre excelenţă nu sunt suficiente. Tinerii mei prieteni, vârful muntelui nu poate fi atins stând liniştiţi şi dorind să vă aflaţi acolo. Veţi atinge ţinta numai avansând pas cu pas, avansând încet poate, dar acumulând fiecare pas câştigat. Numai lucrătorul energic şi perseverent va escalada Alpii. Fiecare tânăr trebuie să îşi folosească la maximum talentele, dezvoltând cât mai mult ocaziile prezente. Cel care va face lucrul acesta va putea atinge aproape orice înălţime în realizările morale şi intelectuale. Dar va trebui să aibă un spirit viteaz şi hotărât; să-şi astupe urechile faţă de vocea plăcerii; să refuze adesea solicitările venite din partea prietenilor tineri. El trebuie să stea întotdeauna în gardă, ca nu cumva să fie abătut de la ţinta sa. (…)

  Lasă un câmp necultivat şi el se va umple de spini şi pălămidă. Nu vei vedea niciodată o floare frumoasă sau o tufă aleasă înălţându-se mai sus de buruienile inestetice şi otrăvitoare. Nefolositorii mărăcini vor creşte din abundenţă, fără să se îngrijească cineva de ei, în timp ce plantele care au valoare utilitară sau estetică cer o cultivare atentă. Tot la fel este şi cu tinerii noştri. Dacă se formează obiceiuri corecte şi dacă se stabilesc principii drepte, atunci este de făcut o lucrare serioasă. Dacă obiceiurile rele sunt corectate, atunci se cere efort şi perseverenţă pentru a fi adus obiectivul la îndeplinire. (…) Este mult mai uşor să cedezi influenţelor rele decât să le rezişti. (Review and Herald, 13 septembrie 1881)

  Dacă nu simt importanţa faptului de a face îmbunătăţiri care sunt esenţiale în caracterul lor, pentru a fi oameni mai buni în fiecare zi şi astfel a fi în stare să ducă la bun sfârşit răspunderile ce stau asupra lor, ei vor fi găsiţi de partea celor cu lipsă. (General Conference Bulletin, 20 martie 1891)

  Creşteţi în har, în încredere în sine şi în autocontrol. Fiecare zi să vă găsească mai bine pregătiţi pentru a vă reuni cu familia regală din curţile cereşti. (Manuscript 99,1902)

  Încercați să excelați - 2018. Dacă se formează obiceiuri corecte şi dacă se stabilesc principii drepte, atunci este de făcut o lucrare serioasă. Dacă obiceiurile rele sunt corectate, atunci se cere efort şi perseverenţă pentru a fi adus obiectivul la îndeplinire. Este mult mai uşor să cedezi influenţelor rele decât să le rezişti.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...