Articolul precedentRegula celor trei straturi
  Articolul următorTabita

  Trebuie să privim continuu la Isus

  Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre. (Evrei 12:2)

  Mulţi tineri sunt nemulţumiţi pentru că nu au capacitatea de a face o lucrare amplă şi râvnesc la talentele prin care să facă unele lucruri extraordinare; dar, în timp ce îşi petrec timpul în dorinţe deşarte, fac din viaţa lor un eşec. Ei trec cu vederea ocaziile pe care ar fi putut să le dezvolte prin fapte de iubire pe calea vieţii pe care se află picioarele lor. (…)

  O, dacă aţi lua acum în considerare lucrurile făcute ca să vă dea pace şi să vă consacre sentimentele, gândurile, timpul şi slujirea lui Hristos! Satana îşi concentrează toate energiile pentru a va supune voinţa voinţei lui, ca să facă din voi agenţii săi, în opoziţie cu planurile Domnului Hristos, ca să refuzaţi domnia lui Isus peste vol. Deşi ştim că „atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică”, Satana va căuta să vă îndepărteze de Hristos, ca să deveniţi un instrument în atragerea şi a altora departe de Hristos şi, în felul acesta, să zădărnicească planurile lui Dumnezeu. El este tatăl minciunii şi el vântură o plasă a lipsei de adevăr în care vă leagă cu funiile minciunii în serviciul său. Cu cât sunteţi mai inteligenţi, cu atât mai atractivi şi cu atât va lucra el mai din greu pentru a vă convinge să vă aşezaţi talentele la picioarele lui şi să-l ajuţi să-şi realizeze scopurile în ademenirea şi a altora de a veni sub steagul său cel negru. Dacă el poate cel puţin să vă ţină mintea orbită, atunci categoric că vi-o va ţine. Pavel întreabă: „O, galateni nechibzuiţi! Cine v-a fermecat ca să nu ascultaţi adevărul?” (Galateni 3:1). Satana este vrăjitorul şi el a acţionat ca Hristos să fie dat afară din suflet, pentru ca el să fie întronat acolo.

  Vă implor, fii şi fiice, să o rupeţi cu orbirea celui rău! Fugiţi la Isus, refugiul vostru, şi prindeţi-vă bine de viaţa veşnică. (Youth’s Instructor, 2 martie 1893)

  Fiţi hotărâţi zilnic să rămâneţi aproape de Dumnezeu, privind la Isus, Autorul şi Desăvârşitorul credinţei voastre. (Youth’s Instructor, 19 iulie 1894)

  Trebuie să privim continuu la Isus - 2018. Satana este vrăjitorul şi el a acţionat ca Hristos să fie dat afară din suflet, pentru ca el să fie întronat acolo. Vă implor, fii şi fiice, să o rupeţi cu orbirea celui rău! Fugiţi la Isus, refugiul vostru, şi prindeţi-vă bine de viaţa veşnică.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...