Articolul precedentRegula celor trei straturi
  Articolul următorTabita

  Trebuie să privim continuu la Isus

  Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre. (Evrei 12:2)

  Mulţi tineri sunt nemulţumiţi pentru că nu au capacitatea de a face o lucrare amplă şi râvnesc la talentele prin care să facă unele lucruri extraordinare; dar, în timp ce îşi petrec timpul în dorinţe deşarte, fac din viaţa lor un eşec. Ei trec cu vederea ocaziile pe care ar fi putut să le dezvolte prin fapte de iubire pe calea vieţii pe care se află picioarele lor. (…)

  O, dacă aţi lua acum în considerare lucrurile făcute ca să vă dea pace şi să vă consacre sentimentele, gândurile, timpul şi slujirea lui Hristos! Satana îşi concentrează toate energiile pentru a va supune voinţa voinţei lui, ca să facă din voi agenţii săi, în opoziţie cu planurile Domnului Hristos, ca să refuzaţi domnia lui Isus peste vol. Deşi ştim că „atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică”, Satana va căuta să vă îndepărteze de Hristos, ca să deveniţi un instrument în atragerea şi a altora departe de Hristos şi, în felul acesta, să zădărnicească planurile lui Dumnezeu. El este tatăl minciunii şi el vântură o plasă a lipsei de adevăr în care vă leagă cu funiile minciunii în serviciul său. Cu cât sunteţi mai inteligenţi, cu atât mai atractivi şi cu atât va lucra el mai din greu pentru a vă convinge să vă aşezaţi talentele la picioarele lui şi să-l ajuţi să-şi realizeze scopurile în ademenirea şi a altora de a veni sub steagul său cel negru. Dacă el poate cel puţin să vă ţină mintea orbită, atunci categoric că vi-o va ţine. Pavel întreabă: „O, galateni nechibzuiţi! Cine v-a fermecat ca să nu ascultaţi adevărul?” (Galateni 3:1). Satana este vrăjitorul şi el a acţionat ca Hristos să fie dat afară din suflet, pentru ca el să fie întronat acolo.

  Vă implor, fii şi fiice, să o rupeţi cu orbirea celui rău! Fugiţi la Isus, refugiul vostru, şi prindeţi-vă bine de viaţa veşnică. (Youth’s Instructor, 2 martie 1893)

  Fiţi hotărâţi zilnic să rămâneţi aproape de Dumnezeu, privind la Isus, Autorul şi Desăvârşitorul credinţei voastre. (Youth’s Instructor, 19 iulie 1894)

  Trebuie să privim continuu la Isus - 2018. Satana este vrăjitorul şi el a acţionat ca Hristos să fie dat afară din suflet, pentru ca el să fie întronat acolo. Vă implor, fii şi fiice, să o rupeţi cu orbirea celui rău! Fugiţi la Isus, refugiul vostru, şi prindeţi-vă bine de viaţa veşnică.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...