Articolul precedentUn profet modern
  Articolul următorCorneliu

  Experiența noastră va ajunge în veșnicie

  Acum vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos, dar atunci vom vedea faţă în faţă. Acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin. (1 Corinteni 13:12)

  Viaţa noastră de muncă aici este o pregătire pentru viaţa veşnică. Educaţia începută aici nu se va definitiva în viaţa aceasta; ea va continua în cursul veşniciei, progresând permanent, neterminându-se niciodată, înţelepciunea şi iubirea lui Dumnezeu se vor descoperi tot mai mult, tot mai deplin în planul de mântuire. Conducându-i pe copiii Săi la izvoarele apelor vii, Mântuitorul va dărui comori bogate de cunoştinţe. Şi, zi după zi, lucrările minunate ale lui Dumnezeu, dovezile puterii Lui date prin crearea şi susţinerea universului se vor deschide înaintea minţii într-o nouă frumuseţe. În lumina care străluceşte de la tron, tainele vor dispărea şi sufletul va fi uimit de simplitatea lucrurilor care înainte nu puteau fi înţelese. Acum vedem ca prin oglindă, în chip întunecat, dar atunci vom vedea faţă către faţă; acum cunoaştem în parte, dar atunci vom cunoaşte aşa cum suntem cunoscuţi. (Divina vindecare, p. 466)

  Gândiţi-vă ce va însemna să studiaţi, în decursul veacurilor veşnice, sub instruirea personală a Domnului Hristos! în mijlocul conflictelor şi ispitelor prezente, în această zi a încercării noastre, noi trebuie să ne formăm caractere care să ne pregătească pentru o viaţă care se măsoară cu viaţa lui Dumnezeu. (Letter 264,1903)

  Noi trebuie să avem ochii îndreptaţi numai spre slava lui Dumnezeu şi astfel să creştem în har şi în cunoaşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. Cu cât vom căuta mai arzător şi mai conştiincios înţelepciunea divină, cu atât vom fi mai ferm fixaţi în adevăr. (Youth’s Instructor, 28 iunie 1894)

  Privind la Hristos, vorbind cu El, privind frumuseţea caracterului Său, ajungem să fim schimbaţi. Schimbaţi din slavă în slavă. Şi ce este slava? Caracterul – şi el ajunge schimbat din caracter în caracter. Astfel noi vedem că are loc o lucrare de purificare continuă atunci când privim la Isus. (Manuscript 10,1894)

  Experiența noastră va ajunge în veșnicie - 2018. Noi trebuie să avem ochii îndreptaţi numai spre slava lui Dumnezeu şi astfel să creştem în har şi în cunoaşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. Cu cât vom căuta mai arzător şi mai conştiincios înţelepciunea divină, cu atât vom fi mai ferm fixaţi în adevăr.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...