Articolul precedentViața fără limite
  Articolul următorMartori pentru Dumnezeu

  Ca un pom sădit lângă un izvor de apă

  El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc; tot ce începe duce la bun sfârşit. (Psalmii 1:3)

  Primejdii se găsesc la orice pas, dar acela care iese biruitor va avea într-adevăr un imn de biruinţă de cântat în cetatea lui Dumnezeu. Unii au puternice trăsături de caracter, care vor trebui mereu stăpânite. Dacă sunt ţinute sub control de Duhul Sfânt, aceste trăsături de caracter vor fi o binecuvântare; dar, dacă nu, ele se vor dovedi un blestem. Dacă aceia care sunt acum purtaţi de valurile popularităţii nu ameţesc, aceasta este doar o minune a milei lui Dumnezeu. Dacă se bazează pe propria lor înţelepciune, aşa cum au făcut mulţi în situaţia aceasta, înţelepciunea lor se va dovedi a fi o nebunie. Dar, dacă ei se vor consacra în mod neegoist lucrării lui Dumnezeu, fără să se îndepărteze câtuşi de puţin de la principii. Domnul îi va cuprinde cu braţul Său cel veşnic şi se va dovedi a fi pentru ei un ajutor puternic. (…)

  Acesta este un veac primejdios pentru orice om care are talente ce pot fi de folos pentru lucrarea lui Dumnezeu; căci Satana îşi îndreaptă continuu ispitele către un astfel de om, încercând întotdeauna să-l umple de mândrie şi ambiţie; şi, când Dumnezeu îl va folosi, prea adesea se întâmplă ca el să devină independent şi mulţumit de sine, simţindu-se capabil să stea pe propriile picioare. (…)

  Rugăciune şi efort, efort şi rugăciune vor fi preocupările vieţii tale. Trebuie să te rogi, ca şi când eficienţa şi laudele I se datorează în totul lui Dumnezeu, şi să munceşti, ca şi când datoria este partea ta. Dacă doreşti putere, o poţi avea; ea aşteaptă să fie cerută. Numai crezându-L pe Dumnezeu pe cuvânt şi acţionând prin credinţă va veni binecuvântarea. Pe aceia care au o inimă umilă, încrezătoare şi plină de căinţă Dumnezeu îi primeşte, le ascultă rugăciunile; când Dumnezeu ajută, toate obstacolele vor fi înlăturate. (…) Binecuvântarea cerului, obţinută prin cereri zilnice, va fi ca pâinea vieţii pentru suflet şi-i va face să crească în tărie morală şi spirituală, asemenea unui pom sădit lângă un izvor de apă. (Mărturii, vol. 4, p. 538-539)

  Ca un pom sădit lângă un izvor de apă - 2018. Pe aceia care au o inimă umilă, încrezătoare şi plină de căinţă Dumnezeu îi primeşte, le ascultă rugăciunile; când Dumnezeu ajută, toate obstacolele vor fi înlăturate. Binecuvântarea cerului, obţinută prin cereri zilnice, va fi ca pâinea vieţii pentru suflet şi-i va face să crească în tărie morală şi spirituală, asemenea unui pom sădit lângă un izvor de apă.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...