Articolul precedentÎntoarcerea în lucrare
  Articolul următorApolo

  Și răsplata Sa este cu El

  lată, Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine ca să dau fiecăruia după fapta lui. (Apocalipsa 22:12)

  Lucrarea noastră aici, pe pământ, se va încheia curând şi fiecare om va primi răsplata după faptele lui. Mi-a fost arătată răsplata sfinţilor, moştenirea nemuritoare, şi am văzut că aceia care au suferit cel mai mult din pricina adevărului nu vor gândi că au avut o viaţă grea, ci vor socoti că cerul este destul de ieftin. (Mărturii, vol. 1, p. 381)

  Fiecare zi poartă povara ei, a raportului datoriilor neîmplinite, a neglijenţei, a egoismului, a înşelăciunii, a fraudei, a vicleniei. Ce cantitate de fapte reiese acumulează pentru judecata finală! Când Hristos va veni, (…) câte lucruri vor fi descoperite atunci! (Mărturii, vol. 2, p. 160)

  Fiecare acţiune bună şi fiecare acţiune rea, precum şi influenţa lor asupra altora, sunt urmărite de Cercetătorul inimilor, de Cel căruia li este descoperită orice taină. Iar răsplata va fi după motivele care au inspirat sau determinat acţiunile. (Mărturii, vol. 2, p. 520)

  Venirea lui Hristos este aproape şi iminentă. Timpul de lucrat este foarte scurt, iar bărbaţi şi femei pier. (…) Avem nevoie de puterea transformatoare a lui Dumnezeu, care să ne ia în stăpânire, pentru a putea înţelege nevoile unei lumi care piere. Solia mea pentru tine este: „Pregăteşte-te, fii gata să-L întâmpini pe Domnul! Pregăteşte-ţi candela şi lasă ca lumina adevărului să strălucească la drumuri şi la garduri! Lumea trebuie avertizată cu privire la sfârşitul apropiat al tuturor lucrurilor. (…)

  Avem nevoie de prezenţa Duhului Sfânt al lui Dumnezeu pentru ca inimile noastre să fie înmuiate şi ca să nu aducem în lucrare un spirit aspru. Mă rog ca Duhul Sfânt să ia pe deplin în stăpânire inimile noastre. Să ne comportăm ca nişte copii ai lui Dumnezeu care caută sfat la El, gata să aducă la îndeplinire planurile Sale, ori de câte ori sunt prezentate. Dumnezeu va fi glorificat prin astfel de oameni, şi aceia care vor vedea zelul nostru vor spune: „Amin, amin!” (Mărturii, vol. 9, p. 105-108)

  Și răsplata Sa este cu El - 2018. Avem nevoie de prezenţa Duhului Sfânt al lui Dumnezeu pentru ca inimile noastre să fie înmuiate şi ca să nu aducem în lucrare un spirit aspru. Mă rog ca Duhul Sfânt să ia pe deplin în stăpânire inimile noastre. Să ne comportăm ca nişte copii ai lui Dumnezeu care caută sfat la El, gata să aducă la îndeplinire planurile Sale.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...