Articolul precedentSărbătoarea Crăciunului
  Articolul următorNicolaiții

  Vom mânca din pomul vieții

  Celui ce va birui îi voi da sâ mănânce din pomul vieţii, care este în raiul lui Dumnezeu. (Apocalipsa 2:7)

  Având în vedere revenirea în curând a Domnului, cât de zeloşi ar trebui să fim în formarea de caractere în asemănare cu caracterul divin? „Eu sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, începutul şi Sfârşitul. Ferice de cei ce îşi spală hainele ca să aibă drept la pomul vieţii şi să intre pe porţi în cetate!” (Apocalipsa 22:13,14). Nu este acesta un lucru pentru care merită să te lupţi? Dacă pierdem cerul, pierdem totul, şi nimeni dintre noi nu-şi poate permite lucrul acesta. Dacă păstrăm în atenţia noastră bucuria veşnică ce îl aşteaptă pe biruitor şi încrederea în Hristos, în timp ce ne luptăm pentru desăvârşirea caracterului, crezi că vom fi nefericiţi? Vom fi oare nefericiţi dacă vom urma exemplul Domnului Hristos de slujire şi de renunţare de Sine? (…)

  Noi căutăm viaţa care să fie pe măsura vieţii lui Dumnezeu; de aceea natura noastră trebuie să fie adusă în armonie cu voinţa lui Dumnezeu. Trebuie să ne dirijăm astfel viaţa încât să putem merge cu încredere la Dumnezeu şi, deschizându-ne inimile înaintea Lui, să-l spunem nevoile noastre, crezând că El aude şi că ne va da harul şi puterea de a îndeplini principiile Cuvântului lui Dumnezeu. Ceea ce noi ne dorim este cerul, coroana biruitorului, intrarea prin porţile cetăţii lui Dumnezeu, dreptul de a mânca din pomul vieţii, din mijlocul Paradisului lui Dumnezeu. Noi dorim să-L vedem pe împărat în toată frumuseţea Lui. Apoi să păstrăm zilnic ochii aţintiţi asupra lui Hristos, perfecţiunea caracterului omenesc, şi, prinzându-ne bine de El, vom avea tăria divinităţii, care să ne ajute în biruirea oricărei tendinţe şi dorinţe rele. (Manuscript 87,1909)

  Mulţumesc lui Dumnezeu pentru viaţa mea. (…) Am o credinţă ce priveşte în viitor şi vede pomul vieţii. Pe el cresc fructe preţioase şi frunzele pomului sunt pentru vindecarea neamurilor. Nu vor mai fi inimi frânte, nu va mai fi tristeţe, nu vor mai fi păcate, nu vor mai fi necazuri, nu va mai fi suferinţă în împărăţia slavei. (Review and Herald, 23 decembrie 1884)

  Vom mânca din pomul vieții - 2018. Ceea ce noi ne dorim este cerul, coroana biruitorului, intrarea prin porţile cetăţii lui Dumnezeu, dreptul de a mânca din pomul vieţii, din mijlocul Paradisului lui Dumnezeu. Noi dorim să-L vedem pe împărat în toată frumuseţea Lui. Apoi să păstrăm zilnic ochii aţintiţi asupra lui Hristos, perfecţiunea caracterului omenesc.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...