Articolul precedentMorții vor fi înviați
  Articolul următorSatana

  Pentru că suntem vrednici, vom umbla îmbrăcați în alb

  Totuşi ai in Sardes câteva nume care nu şi-au mânjit hainele. Ei vor umbla împreună cu Mine, îmbrăcaţi în alb, fiindcă sunt vrednici. (Apocalipsa 3:4)

  Ca biruitori, vom fi îmbrăcaţi în haine albe. Domnul va recunoaşte credincioşia noastră şi, ca şi în zilele bisericii creştine primare, când El a recunoscut câteva nume chiar în Sardes „care nu şi-au mânjit hainele”, şi noi vom umbla cu El îmbrăcaţi în alb, căci, prin sacrificiul Său ispăşitor, noi vom fi socotiţi vrednici. (…)

  Având în vedere aceste făgăduinţe încurajatoare, cât de mult ar trebui să ne străduim noi să ne desăvârşim un caracter care să ne facă în stare să stăm înaintea Fiului lui Dumnezeu! Numai aceia care sunt îmbrăcaţi în hainele neprihănirii Sale vor fi în stare să suporte slava prezenţei Lui atunci când El va apărea cu „putere şi slavă mare”.

  Înseamnă foarte mult să fii biruitor. Asalturilor vrăjmaşului şi ale tuturor agenţilor lui răi trebuie să li se reziste cu hotărâre. În fiecare clipă, noi trebuie să fim în gardă. Nici chiar pentru un singur moment nu trebuie să-L pierdem din vedere pe Hristos şi puterea Sa de a salva în ceasul încercării. Mâna noastră trebuie să fie aşezată în mâna Lui, pentru a fi susţinuţi de puterea Sa. (Review and Herald, 9 iulie 1908)

  Dacă vrei să stai la masă cu Hristos şi să te ospătezi din bucatele pe care El le-a pregătit pentru ospăţul nunţii Mielului, trebuie să ai o haină specială, numită haina de nuntă, care este haina albă a neprihănirii Domnului Hristos. Oricine este îmbrăcat cu această haină este îndreptăţit să intre în cetatea lui Dumnezeu. Dacă n-ar fi dorit atât de mult ca tu să ai un loc Sus, loc pe care El S-a dus să-l pregătească pentru aceia care-L iubesc, Isus n-ar fi făcut, cu preţul unei jertfe atât de mari, toate aceste pregătiri ca tu să poţi fi fericit, să stai la masa Sa şi să te bucuri de căminul pe care El S-a dus să-l pregătească pentru familia răscumpăraţilor Săi. (Youth’s Instructor, 11 august 1886)

  Pentru că suntem vrednici, vom umbla îmbrăcați în alb - 2018. Dacă vrei să stai la masă cu Hristos şi să te ospătezi din bucatele pe care El le-a pregătit pentru ospăţul nunţii Mielului, trebuie să ai o haină specială, numită haina de nuntă, care este haina albă a neprihănirii Domnului Hristos. Oricine este îmbrăcat cu această haină este îndreptăţit să intre în cetatea lui Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...