Articolul precedentRespins de ai Săi
  Articolul următorEben-Ezer

  Vom sta cu Hristos pe tronul Său

  Celui ce va birui îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie. (Apocalipsa 3:21)

  În aceste cuvinte, o lucrare individuală este pusă înaintea fiecăruia dintre noi. Trebuie să facem eforturi hotărâte pentru a birui aşa cum a biruit Hristos. Nimeni nu este scutit de această luptă. Dacă vrem ca porţile cetăţii sfinte să se deschidă pentru noi, dacă vrem să-L privim pe împărat în toată frumuseţea Lui, atunci trebuie să biruim acum, aşa cum a biruit Hristos. (…) El a lăsat la o parte hainele Sale împărăteşti (…), bogăţiile Sale, şi, pentru noi, a devenit sărac, astfel încât noi să putem intra în posesia unei moşteniri nepieritoare. Pentru noi, El l-a înfruntat şi înfrânt pe prinţul întunericului. (…)

  Lecţia controlului de sine trebuie să înceapă din pruncie, din braţele mamei. Copilul trebuie învăţat că voinţa lui trebuie adusă în supunere. (…) Cine sunt aceşti copii ce sunt încredinţaţi grijii noastre? Ei sunt cei mai tineri membri ai familiei lui Dumnezeu. El spune: „Luaţi-i pe aceşti copii şi instruiţi-i (…), astfel încât ei să fie cizelaţi; pregătiţi-i să lumineze în curţile casei Mele.” (…) Ce lucrare importantă! Nu uita că,în lucrarea ta, Creatorul universului îţi va da ajutor. În puterea Sa şi prin numele Său, tu poţi să-ţi conduci copiii să fie biruitori. Învaţă-i să privească la Dumnezeu pentru putere. Spune-le că El aude rugăciunea lor. Învaţă-i să biruiască răul prin bine. Învaţă-i să exercite o influenţă înnobilatoare şi înălţătoare. Condu-i să se unească cu Dumnezeu şi apoi ei vor avea putere să reziste celor mai puternice ispite. Ei vor primi atunci răsplata biruitorului. (Review and Herald, 9 iulie 1901)

  Pierzi mult nestudiind cu un zel mai mare şi cu o mai mare grijă viaţa Domnului Hristos. În ea poţi vedea biruinţele pe care le ai de câştigat (…) pentru a dobândi preţioasa haină albă a unui caracter fără pată şi pentru a sta, în final, fără vină înaintea tronului lui Dumnezeu. (Youth’s Instructor, 10 octombrie 1883)

  Vom sta cu Hristos pe tronul Său - 2018. Pierzi mult nestudiind cu un zel mai mare şi cu o mai mare grijă viaţa Domnului Hristos. În ea poţi vedea biruinţele pe care le ai de câştigat pentru a dobândi preţioasa haină albă a unui caracter fără pată şi pentru a sta, în final, fără vină înaintea tronului lui Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...