Articolul precedentDespre iubirea Lui
  Articolul următorVegheați și rugați-vă

  Adam și Eva – un bărbat și o femeie

  Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ,” Geneza 1:28

  Creşterea personală, înmulţirea şi administrarea resurselor formează triunghiul de bază al menirii de a fi om. Chiar de la început, Dumnezeu i-a dat omului această poruncă în mod explicit şi a aşezat în fiinţa umană dorinţa şi aspiraţiile necesare împlinirii ei.

  Copiii încearcă să distingă viitorul şi îşi imaginează ce anume vor fi şi ce anume vor face când vor fi mari. Există în sufletul lor dorinţa naturală şi legitimă de a deveni ceea ce Dumnezeu aşteaptă de la ei.

  Vocaţia multiplicării şi dorinţa de a avea urmaşi sunt la fel de arzătoare ca nevoia de creştere personală. Dumnezeu ne-a înzestrat cu instincte şi conştiinţă care, fiind păstrate în echilibru, fac din reproducere unul dintre cele mai tainice şi atractive chemări. A fi mamă şi tată este o provocare şi o împlinire fundamentală. Binecuvântarea divină a fost aşezată de la început asupra acestui domeniu al vieţii noastre.

  Unul dintre motivele pentru care ne simţim bine în natură este şi acela că ea a fost creată special pentru a ne împlini atât nevoia de frumos şi echilibru sufletesc, cât şi pentru a ne furniza resursele necesare supravieţuirii fizice. Natura este izvor de sănătate şi bucurie. Marea responsabilitate umană este aceea de a păstra, îngriji şi exploata resursele naturale în mod raţional. Ecologia este mai mult decât o ştiinţă sau o doctrină politică, ea este o vocaţie şi un sens al propriei noastre existenţe.

  Succesul la un pas de tine:

  Acum, la început de an, fă-ţi un plan pe termen lung pentru a-ţi administra mai bine resursele. Clarifică-ţi mai bine responsabilităţile!

  Adam și Eva - un bărbat și o femeie - 2019. Acum, la început de an, fă-ţi un plan pe termen lung pentru a-ţi administra mai bine resursele. Clarifică-ţi mai bine responsabilităţile!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...