Articolul precedentDespre iubirea Lui
  Articolul următorVegheați și rugați-vă

  Adam și Eva – un bărbat și o femeie

  Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ,” Geneza 1:28

  Creşterea personală, înmulţirea şi administrarea resurselor formează triunghiul de bază al menirii de a fi om. Chiar de la început, Dumnezeu i-a dat omului această poruncă în mod explicit şi a aşezat în fiinţa umană dorinţa şi aspiraţiile necesare împlinirii ei.

  Copiii încearcă să distingă viitorul şi îşi imaginează ce anume vor fi şi ce anume vor face când vor fi mari. Există în sufletul lor dorinţa naturală şi legitimă de a deveni ceea ce Dumnezeu aşteaptă de la ei.

  Vocaţia multiplicării şi dorinţa de a avea urmaşi sunt la fel de arzătoare ca nevoia de creştere personală. Dumnezeu ne-a înzestrat cu instincte şi conştiinţă care, fiind păstrate în echilibru, fac din reproducere unul dintre cele mai tainice şi atractive chemări. A fi mamă şi tată este o provocare şi o împlinire fundamentală. Binecuvântarea divină a fost aşezată de la început asupra acestui domeniu al vieţii noastre.

  Unul dintre motivele pentru care ne simţim bine în natură este şi acela că ea a fost creată special pentru a ne împlini atât nevoia de frumos şi echilibru sufletesc, cât şi pentru a ne furniza resursele necesare supravieţuirii fizice. Natura este izvor de sănătate şi bucurie. Marea responsabilitate umană este aceea de a păstra, îngriji şi exploata resursele naturale în mod raţional. Ecologia este mai mult decât o ştiinţă sau o doctrină politică, ea este o vocaţie şi un sens al propriei noastre existenţe.

  Succesul la un pas de tine:

  Acum, la început de an, fă-ţi un plan pe termen lung pentru a-ţi administra mai bine resursele. Clarifică-ţi mai bine responsabilităţile!

  Adam și Eva - un bărbat și o femeie - 2019. Acum, la început de an, fă-ţi un plan pe termen lung pentru a-ţi administra mai bine resursele. Clarifică-ţi mai bine responsabilităţile!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...