Articolul precedentDe ce Îl iubești pe Dumnezeu?
  Articolul următorPricepere pentru toți

  Adam și Eva – unitatea familiei

  De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. Geneza 2:24

  În înţelepciunea Sa, Dumnezeu i-a oferit lui Adam ocazia să descopere şi să simtă că este singur. În acest context Dumnezeu a creat-o pe Eva. Ea trebuia să răspundă unei căutări fundamentale.

  Probabil că cea mai frumoasă clipă din istoria umanităţii a fost aceea în care Adam a deschis ochii şi a văzut-o pe cea care avea să-i stea alături. Aceasta era cea mai frumoasă fiinţă din câte văzuse el până atunci. La rândul ei, Eva încerca să se dumirească ce se întâmplă cu ea şi cu acest semen, de care se simţea atât de atrasă.

  Planul lui Dumnezeu pentru relaţia de cuplu a fost acela ca un bărbat şi o femeie să se unească sub aprobarea şi cu binecuvântarea Sa, formând o unitate tainică şi trainică. Nu este de mirare că cea mai cântată temă de-a lungul istoriei este eterna poveste de dragoste dintre un bărbat şi o femeie.

  Este dorinţa lui Dumnezeu ca viaţa de căsătorie să fie unică şi ire-petabilă. O mulţime de lecţii din natura înconjurătoare stau mărturie cu privire la modelul stabilit de Dumnezeu pentru familie. El priveşte cu satisfacţie şi bucurie spre fiecare cuplu care corespunde acestui ideal.

  Astăzi, lucrurile s-au schimbat în mod dureros. Din cauza păcatului, avem divorţuri, concubinaj, adulter şi deviaţii de comportament în relaţia de cuplu. Oricât ar părea de interesante şi atractive, aceste invenţii ale păcatului nu reuşesc decât să întunece şi să umple de durere viaţa omului pe pământ.

  Succesul la un pas de tine:

  Găseşte o nouă modalitate de a adăuga un strop de frumuseţe şi bucurie relaţiilor tale de familie!

  Adam și Eva - unitatea familiei - 2019. Găseşte o nouă modalitate de a adăuga un strop de frumuseţe şi bucurie relaţiilor tale de familie!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...