Articolul precedentDe ce Îl iubești pe Dumnezeu?
  Articolul următorPricepere pentru toți

  Adam și Eva – unitatea familiei

  De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. Geneza 2:24

  În înţelepciunea Sa, Dumnezeu i-a oferit lui Adam ocazia să descopere şi să simtă că este singur. În acest context Dumnezeu a creat-o pe Eva. Ea trebuia să răspundă unei căutări fundamentale.

  Probabil că cea mai frumoasă clipă din istoria umanităţii a fost aceea în care Adam a deschis ochii şi a văzut-o pe cea care avea să-i stea alături. Aceasta era cea mai frumoasă fiinţă din câte văzuse el până atunci. La rândul ei, Eva încerca să se dumirească ce se întâmplă cu ea şi cu acest semen, de care se simţea atât de atrasă.

  Planul lui Dumnezeu pentru relaţia de cuplu a fost acela ca un bărbat şi o femeie să se unească sub aprobarea şi cu binecuvântarea Sa, formând o unitate tainică şi trainică. Nu este de mirare că cea mai cântată temă de-a lungul istoriei este eterna poveste de dragoste dintre un bărbat şi o femeie.

  Este dorinţa lui Dumnezeu ca viaţa de căsătorie să fie unică şi ire-petabilă. O mulţime de lecţii din natura înconjurătoare stau mărturie cu privire la modelul stabilit de Dumnezeu pentru familie. El priveşte cu satisfacţie şi bucurie spre fiecare cuplu care corespunde acestui ideal.

  Astăzi, lucrurile s-au schimbat în mod dureros. Din cauza păcatului, avem divorţuri, concubinaj, adulter şi deviaţii de comportament în relaţia de cuplu. Oricât ar părea de interesante şi atractive, aceste invenţii ale păcatului nu reuşesc decât să întunece şi să umple de durere viaţa omului pe pământ.

  Succesul la un pas de tine:

  Găseşte o nouă modalitate de a adăuga un strop de frumuseţe şi bucurie relaţiilor tale de familie!

  Adam și Eva - unitatea familiei - 2019. Găseşte o nouă modalitate de a adăuga un strop de frumuseţe şi bucurie relaţiilor tale de familie!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...