Articolul precedentLoc pentru Dumnezeu
  Articolul următorImportanța rugăciunii

  Eva – curiozitate fatală

  Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el. Geneza 3:6

  Eva a dorit să verifice mai întâi dacă pomul reprezintă vreo amenințare fizică şi a constatat că orice îngrijorare era de prisos. Fructele pomului cunoştinţei binelui şi răului erau bune la gust. După aromă şi aspect, ceva misterios părea că se va întâmpla. O experienţă nouă şi încă netrăită avea să urmeze. Vai, cât de mare a fost surpriza neplăcută!

  După ce s-a asigurat că fructul oprit nu produce efecte mortale imediate, Eva i-a împărtăşit soţului această descoperire. În loc să-şi aducă aminte de opreliştea lui Dumnezeu asupra a ceea ce făcea, Adam a preferat să alunece pe toboganul răului. Există o voluptate pe care păcatul o produce şi care face din cădere un lucru cel puţin interesant, dacă nu fascinant.

  În clipa următoare, Satana, care meşterise cu maximă atenţie acest scenariu, avea să devină stăpânul întregii istorii de tristeţe şi ruină, care începea să se prefigureze.

  Descoperirea fatală a început cu o curiozitate aparent nevinovată, în realitate, aceasta era o încălcare directă şi expresă a interdicţiei divine.

  Alegerea drumului rău poate fi sprijinită pe o mulţime de argumente şi detalii care să demonstreze că varianta nu este chiar aşa de rea. Argumentul suprem al ascultării şi neascultării este trecut sub tăcere, deoarece acesta ar bloca drumul curiozităţii care doreşte să meargă până la capăt, cu orice preţ.

  Succesul la un pas de tine:

  Identifică şi evaluează curiozităţi care te atrag spre descoperiri fatale. Administrează-ţi în mod constructiv căutările personale.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...