Articolul precedentLoc pentru Dumnezeu
  Articolul următorImportanța rugăciunii

  Eva – curiozitate fatală

  Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el. Geneza 3:6

  Eva a dorit să verifice mai întâi dacă pomul reprezintă vreo amenințare fizică şi a constatat că orice îngrijorare era de prisos. Fructele pomului cunoştinţei binelui şi răului erau bune la gust. După aromă şi aspect, ceva misterios părea că se va întâmpla. O experienţă nouă şi încă netrăită avea să urmeze. Vai, cât de mare a fost surpriza neplăcută!

  După ce s-a asigurat că fructul oprit nu produce efecte mortale imediate, Eva i-a împărtăşit soţului această descoperire. În loc să-şi aducă aminte de opreliştea lui Dumnezeu asupra a ceea ce făcea, Adam a preferat să alunece pe toboganul răului. Există o voluptate pe care păcatul o produce şi care face din cădere un lucru cel puţin interesant, dacă nu fascinant.

  În clipa următoare, Satana, care meşterise cu maximă atenţie acest scenariu, avea să devină stăpânul întregii istorii de tristeţe şi ruină, care începea să se prefigureze.

  Descoperirea fatală a început cu o curiozitate aparent nevinovată, în realitate, aceasta era o încălcare directă şi expresă a interdicţiei divine.

  Alegerea drumului rău poate fi sprijinită pe o mulţime de argumente şi detalii care să demonstreze că varianta nu este chiar aşa de rea. Argumentul suprem al ascultării şi neascultării este trecut sub tăcere, deoarece acesta ar bloca drumul curiozităţii care doreşte să meargă până la capăt, cu orice preţ.

  Succesul la un pas de tine:

  Identifică şi evaluează curiozităţi care te atrag spre descoperiri fatale. Administrează-ţi în mod constructiv căutările personale.

  Eva - curiozitate fatală - 2019. Identifică şi evaluează curiozităţi care te atrag spre descoperiri fatale. Administrează-ţi în mod constructiv căutările personale.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...