Articolul precedentLoc pentru Dumnezeu
  Articolul următorImportanța rugăciunii

  Eva – curiozitate fatală

  Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el. Geneza 3:6

  Eva a dorit să verifice mai întâi dacă pomul reprezintă vreo amenințare fizică şi a constatat că orice îngrijorare era de prisos. Fructele pomului cunoştinţei binelui şi răului erau bune la gust. După aromă şi aspect, ceva misterios părea că se va întâmpla. O experienţă nouă şi încă netrăită avea să urmeze. Vai, cât de mare a fost surpriza neplăcută!

  După ce s-a asigurat că fructul oprit nu produce efecte mortale imediate, Eva i-a împărtăşit soţului această descoperire. În loc să-şi aducă aminte de opreliştea lui Dumnezeu asupra a ceea ce făcea, Adam a preferat să alunece pe toboganul răului. Există o voluptate pe care păcatul o produce şi care face din cădere un lucru cel puţin interesant, dacă nu fascinant.

  În clipa următoare, Satana, care meşterise cu maximă atenţie acest scenariu, avea să devină stăpânul întregii istorii de tristeţe şi ruină, care începea să se prefigureze.

  Descoperirea fatală a început cu o curiozitate aparent nevinovată, în realitate, aceasta era o încălcare directă şi expresă a interdicţiei divine.

  Alegerea drumului rău poate fi sprijinită pe o mulţime de argumente şi detalii care să demonstreze că varianta nu este chiar aşa de rea. Argumentul suprem al ascultării şi neascultării este trecut sub tăcere, deoarece acesta ar bloca drumul curiozităţii care doreşte să meargă până la capăt, cu orice preţ.

  Succesul la un pas de tine:

  Identifică şi evaluează curiozităţi care te atrag spre descoperiri fatale. Administrează-ţi în mod constructiv căutările personale.

  Eva - curiozitate fatală - 2019. Identifică şi evaluează curiozităţi care te atrag spre descoperiri fatale. Administrează-ţi în mod constructiv căutările personale.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...