Adam – condița umană modificată

  În sudoarea feţei tale să-ţi mănânci pâinea, până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce. Geneza 3:19

  Am convenit împreună în zilele precedente că Dumnezeu a stabilit condiţii optime de creştere şi împlinire pentru fiinţa umană. Din nefericire, modelul stabilit de Dumnezeu la facerea lumii a fost alterat serios de pătrunderea păcatului în lume. Bucuria nevinovată şi plăcerea fecundă au fost umbrite de prezenţa şi efectul nelegiuirii aducătoare de durere şi moarte. În lumea pământului nostru, speranţa şi dezamăgirea, înălţarea sufletească şi tristeţea se amestecă într-un amalgam obositor.

  Înainte de cădere, Adam putea să mănânce după propria alegere şi plăcere din toţi pomii din grădină; după aceea, trebuia să-şi mănânce pâinea ştergându-şi fruntea de sudoare şi gemând de oboseală.

  Înainte de cădere, omul lucra cu putere pământul, stăpânindu-l şi modelându-i suprafaţa ca un stăpân; după aceea, pământul avea să-l urmărească şi să-i domine existenţa, biruindu-l în cele din urmă. În timpul vieţii sale efemere, omul are parte de roadele pământului, dar la sfârşitul vieţii, pământul îi înghite fără urmă fiinţa trudită şi epuizată de muncă.

  Viaţa deplină, nemărginită şi fără durere a fost scurtată drastic, aşezată între limite înguste şi incomode, alimentată zilnic de durere şi ameninţată permanent de moarte. Pentru un asemenea scenariu, Dumnezeu a inventat cuvântul tămăduitor al speranţei. Peste spini şi pălămidă, domneşte uneori floarea încărcată de culoare, nectar şi parfum.

  Succesul la un pas de tine:

  Caută motive de speranţă într-o lume a durerii. Nu te mulţumi doar cu primele descoperiri. Totdeauna vor rămâne o mulţime de bucurii încă nedescoperite. Măreşte permanent aria cunoaşterii lor!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...