Articolul precedentAm auzit…
  Articolul următorRugăciunea – model

  Abel – în favoarea divină

  Abel a adus şi el o jertfa de mâncare din oile întâi născute ale turmei lui şi din grăsimea lor. Domnul a privit cu plăcere spre Abel şi spre jertfa Iui. Geneza 4:4

  Dumnezeu a privit cu plăcere spre Abel pentru că putea să identifice în viaţa lui trăsături personale asemănătoare cu propriul Său caracter. Lumina în care Scriptura îl prezintă pe Abel este aceea a unui om bun, harnic, evlavios şi cu inima curată. El era disponibil, sensibil, atent şi ascultător. Abel îl căuta pe Dumnezeu şi II iubea cu toată inima, din tot sufletul şi cu toată puterea, iar pe aproapele său ca pe sine însuşi.

  Ce a făcut Abel pentru a fi ceea ce a fost? Care au fost priorităţile sale? Care au fost întrebările şi dilemele sale? Care au fost limitele sale? Care a fost lista sa de lucruri interzise? Care au fost riscurile sale? Care i-au fost neîmplinirile şi provocările? Care a fost concepţia sa de viaţă? Care i-au fost visurile şi ţintele personale?

  Încercarea de a răspunde chiar şi numai sumar la această serie de întrebări întrece cu mult spaţiul acestei scurte meditaţii. A vorbi chiar şi numai succint despre Abel înseamnă a dezvolta filosofia de viaţă a omului biblic.
  Răspunsul esenţial ne este oferit simplu de Biblie: Dumnezeu a privit cu plăcere spre jertfa lui Abel. Acest cuvânt se referă atât la conţinutul ofertei sale, cât şi la predispoziţia sa spre sacrificiu. Într-o parafrază foarte apropiată de textul sacru, putem spune că ceea ce a apreciat Dumnezeu la Abel a fost orientarea sa către sacrificiu de sine şi dăruire fără rezerve. Acest spirit l-a făcut să se transforme curând el însuşi într-o jertfa. Păcat că această jertfă a fost consumată pe altarul cruzimii şi intoleranţei frăţeşti.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum poţi să-ţi dezvolţi spiritul de sacrificiu? Contemplă marile lecţii de generozitate pe care le întâlneşti în studiul diferitelor cărţi, în observarea naturii şi în viaţa de zi cu zi.

  Abel - în favoarea divină - 2019. Cum poţi să-ţi dezvolţi spiritul de sacrificiu? Contemplă marile lecţii de generozitate pe care le întâlneşti în studiul diferitelor cărţi, în observarea naturii şi în viaţa de zi cu zi.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...