Articolul precedentAm auzit…
  Articolul următorRugăciunea – model

  Abel – în favoarea divină

  Abel a adus şi el o jertfa de mâncare din oile întâi născute ale turmei lui şi din grăsimea lor. Domnul a privit cu plăcere spre Abel şi spre jertfa Iui. Geneza 4:4

  Dumnezeu a privit cu plăcere spre Abel pentru că putea să identifice în viaţa lui trăsături personale asemănătoare cu propriul Său caracter. Lumina în care Scriptura îl prezintă pe Abel este aceea a unui om bun, harnic, evlavios şi cu inima curată. El era disponibil, sensibil, atent şi ascultător. Abel îl căuta pe Dumnezeu şi II iubea cu toată inima, din tot sufletul şi cu toată puterea, iar pe aproapele său ca pe sine însuşi.

  Ce a făcut Abel pentru a fi ceea ce a fost? Care au fost priorităţile sale? Care au fost întrebările şi dilemele sale? Care au fost limitele sale? Care a fost lista sa de lucruri interzise? Care au fost riscurile sale? Care i-au fost neîmplinirile şi provocările? Care a fost concepţia sa de viaţă? Care i-au fost visurile şi ţintele personale?

  Încercarea de a răspunde chiar şi numai sumar la această serie de întrebări întrece cu mult spaţiul acestei scurte meditaţii. A vorbi chiar şi numai succint despre Abel înseamnă a dezvolta filosofia de viaţă a omului biblic.
  Răspunsul esenţial ne este oferit simplu de Biblie: Dumnezeu a privit cu plăcere spre jertfa lui Abel. Acest cuvânt se referă atât la conţinutul ofertei sale, cât şi la predispoziţia sa spre sacrificiu. Într-o parafrază foarte apropiată de textul sacru, putem spune că ceea ce a apreciat Dumnezeu la Abel a fost orientarea sa către sacrificiu de sine şi dăruire fără rezerve. Acest spirit l-a făcut să se transforme curând el însuşi într-o jertfa. Păcat că această jertfă a fost consumată pe altarul cruzimii şi intoleranţei frăţeşti.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum poţi să-ţi dezvolţi spiritul de sacrificiu? Contemplă marile lecţii de generozitate pe care le întâlneşti în studiul diferitelor cărţi, în observarea naturii şi în viaţa de zi cu zi.

  Abel - în favoarea divină - 2019. Cum poţi să-ţi dezvolţi spiritul de sacrificiu? Contemplă marile lecţii de generozitate pe care le întâlneşti în studiul diferitelor cărţi, în observarea naturii şi în viaţa de zi cu zi.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...