Articolul precedentViteza bârfei
  Articolul următorRugăciunea biruitoare

  Cain – dezaprobarea lui Dumnezeu

  Dar spre Cain şi spre jertfa lui, n-a privit cu plăcere. Cain s-a mâniat foarte tare şi i s-a posomorât faţa. Geneza 4:5

  Privind la faţa şi în profunzimea sufletului lui Cain, Dumnezeu a văzut ceva cu care nu putea fi de acord. El nu putea aproba ura faţă de fratele său, revolta ascunsă faţă de voinţa Tatălui său ceresc şi neastâmpărul răutăcios şi egoist din gesturile şi cuvintele sale.

  Este adevărat că şi Cain a adus o jertfă, prin care părea să împlinească aşteptările lui Dumnezeu, sau cel puţin aşa pretindea el. Dar jertfa omului rău nu poate fi primită de Dumnezeu; şi nu din cauza formei, ci din pricina conţinutului şi mai ales a spiritului în care este adusă. Sufletul lui Cain era plin de mânie, faţa sa era întunecată de resentimente, iar cuvintele sale revărsau venin şi fiere. În aceste condiţii, închinarea sa nu era plăcută şi nu era acceptată înaintea Domnului.

  Cum a ajuns Cain atât de departe pe calea înstrăinării de Dumnezeu? Ce factori obiectivi şi subiectivi au concurat la acest nefericit experiment? Care erau micile vicii zilnice pe care Cain le-a practicat cu consecvenţă şi înverşunare până când a ajuns mai departe de cum şi-a imaginat că se poate ajunge? Ce loc mai ocupa Dumnezeu şi cele spirituale în atenţia şi planurile sale?

  Păcatul păcatelor lui Cain pare să fi fost îngăduinţa de sine. Preocuparea excesivă pentru satisfacerea plăcerilor personale îi absorbea atât de multă energie, atenţie şi timp, încât, practic, dacă nici pentru acestea nu îi ajungeau resursele, cum să mai încapă şi altceva sau altcineva pe listă?

  Succesul la un pas de tine:

  Există elemente care ar trebui imediat îndepărtate din lista ta zilnică de activităţi. Cu cât operezi mai repede schimbări, cu atât mai bine!

  Cain - dezaprobarea lui Dumnezeu - 2019. Există elemente care ar trebui imediat îndepărtate din lista ta zilnică de activităţi. Cu cât operezi mai repede schimbări, cu atât mai bine!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...