Articolul precedentViteza bârfei
  Articolul următorRugăciunea biruitoare

  Cain – dezaprobarea lui Dumnezeu

  Dar spre Cain şi spre jertfa lui, n-a privit cu plăcere. Cain s-a mâniat foarte tare şi i s-a posomorât faţa. Geneza 4:5

  Privind la faţa şi în profunzimea sufletului lui Cain, Dumnezeu a văzut ceva cu care nu putea fi de acord. El nu putea aproba ura faţă de fratele său, revolta ascunsă faţă de voinţa Tatălui său ceresc şi neastâmpărul răutăcios şi egoist din gesturile şi cuvintele sale.

  Este adevărat că şi Cain a adus o jertfă, prin care părea să împlinească aşteptările lui Dumnezeu, sau cel puţin aşa pretindea el. Dar jertfa omului rău nu poate fi primită de Dumnezeu; şi nu din cauza formei, ci din pricina conţinutului şi mai ales a spiritului în care este adusă. Sufletul lui Cain era plin de mânie, faţa sa era întunecată de resentimente, iar cuvintele sale revărsau venin şi fiere. În aceste condiţii, închinarea sa nu era plăcută şi nu era acceptată înaintea Domnului.

  Cum a ajuns Cain atât de departe pe calea înstrăinării de Dumnezeu? Ce factori obiectivi şi subiectivi au concurat la acest nefericit experiment? Care erau micile vicii zilnice pe care Cain le-a practicat cu consecvenţă şi înverşunare până când a ajuns mai departe de cum şi-a imaginat că se poate ajunge? Ce loc mai ocupa Dumnezeu şi cele spirituale în atenţia şi planurile sale?

  Păcatul păcatelor lui Cain pare să fi fost îngăduinţa de sine. Preocuparea excesivă pentru satisfacerea plăcerilor personale îi absorbea atât de multă energie, atenţie şi timp, încât, practic, dacă nici pentru acestea nu îi ajungeau resursele, cum să mai încapă şi altceva sau altcineva pe listă?

  Succesul la un pas de tine:

  Există elemente care ar trebui imediat îndepărtate din lista ta zilnică de activităţi. Cu cât operezi mai repede schimbări, cu atât mai bine!

  Cain - dezaprobarea lui Dumnezeu - 2019. Există elemente care ar trebui imediat îndepărtate din lista ta zilnică de activităţi. Cu cât operezi mai repede schimbări, cu atât mai bine!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...