Enoh – accesul la viață

  După naşterea lui Metusala, Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani si a născut fii si fiice. Geneza 5:22

  Este semnificativ faptul că modificarea comportamentului religios al lui Enoh a survenit după naşterea fiului său. Noua sa calitate de tată de familie l-a ajutat să-L cunoască şi să-L înţeleagă mai bine pe Dumnezeu, Tatăl marii familii omeneşti şi al tuturor lumilor din univers. Această înţelegere profundă a lui Dumnezeu l-a determinat pe Enoh să atingă o calitate superioară a relaţiei sale cu El. Umblarea cu Dumnezeu a survenit în urma unui moment de mai bună cunoaştere şi apropiere de El.

  Calea lui Enoh umblând cu Dumnezeu pare să nu fi fost o retragere completă din viaţa cotidiană şi nici o abandonare sau neglijare a obligaţiilor de familie. În timp ce Enoh umbla cu Dumnezeu, familia sa a continuat să se dezvolte şi să crească şi este clară şi implicită participarea sa. Soţia sa, fiii şi fiicele sale şi probabil mulţi alţii erau dependenţi de serviciile lui. Umblarea sa cu Dumnezeu nu-l împiedica să fie un soţ atent şi puternic, un tată bun şi iubitor şi un semen plin de compasiune şi gata de ajutor pentru oricine.

  Fără îndoială că Enoh acorda o mare atenţie lucrurilor spirituale, întreaga sa viaţă se învârtea în jurul lui Dumnezeu. Părerea lui Dumnezeu şi aşteptările Sale pentru el erau primele lucruri la care Enoh era dispus să ia seama. Orice altceva sau altcineva trebuia subordonat acestor priorităţi.

  Semnul major aplicat întregii vieţi a lui Enoh este echilibrul dintre viaţa spirituală şi cea practică. Acest echilibru l-a făcut să se menţină neabătut aproape de Dumnezeu, care, într-o zi, l-a luat să fie pentru totdeauna cu Sine, fără să guste moartea.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi fi mai aproape de Dumnezeu în viaţa de fiecare zi. Este necesară o reorientare a atenţiei şi a priorităţilor!

  Enoh - accesul la viață - 2019. Poţi fi mai aproape de Dumnezeu în viaţa de fiecare zi. Este necesară o reorientare a atenţiei şi a priorităţilor!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...