Enoh – accesul la viață

  După naşterea lui Metusala, Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani si a născut fii si fiice. Geneza 5:22

  Este semnificativ faptul că modificarea comportamentului religios al lui Enoh a survenit după naşterea fiului său. Noua sa calitate de tată de familie l-a ajutat să-L cunoască şi să-L înţeleagă mai bine pe Dumnezeu, Tatăl marii familii omeneşti şi al tuturor lumilor din univers. Această înţelegere profundă a lui Dumnezeu l-a determinat pe Enoh să atingă o calitate superioară a relaţiei sale cu El. Umblarea cu Dumnezeu a survenit în urma unui moment de mai bună cunoaştere şi apropiere de El.

  Calea lui Enoh umblând cu Dumnezeu pare să nu fi fost o retragere completă din viaţa cotidiană şi nici o abandonare sau neglijare a obligaţiilor de familie. În timp ce Enoh umbla cu Dumnezeu, familia sa a continuat să se dezvolte şi să crească şi este clară şi implicită participarea sa. Soţia sa, fiii şi fiicele sale şi probabil mulţi alţii erau dependenţi de serviciile lui. Umblarea sa cu Dumnezeu nu-l împiedica să fie un soţ atent şi puternic, un tată bun şi iubitor şi un semen plin de compasiune şi gata de ajutor pentru oricine.

  Fără îndoială că Enoh acorda o mare atenţie lucrurilor spirituale, întreaga sa viaţă se învârtea în jurul lui Dumnezeu. Părerea lui Dumnezeu şi aşteptările Sale pentru el erau primele lucruri la care Enoh era dispus să ia seama. Orice altceva sau altcineva trebuia subordonat acestor priorităţi.

  Semnul major aplicat întregii vieţi a lui Enoh este echilibrul dintre viaţa spirituală şi cea practică. Acest echilibru l-a făcut să se menţină neabătut aproape de Dumnezeu, care, într-o zi, l-a luat să fie pentru totdeauna cu Sine, fără să guste moartea.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi fi mai aproape de Dumnezeu în viaţa de fiecare zi. Este necesară o reorientare a atenţiei şi a priorităţilor!

  Enoh - accesul la viață - 2019. Poţi fi mai aproape de Dumnezeu în viaţa de fiecare zi. Este necesară o reorientare a atenţiei şi a priorităţilor!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...