Articolul precedentMic, dar Mare!
  Articolul următorExemple remarcabile de rugăciune

  Noe – nonconformistul supraviețuitor

  Noe era un om neprihănit şi fără pată între cei din vremea lui. Noe umbla cu Dumnezeu. Geneza 6:9

  Noe mergea împotriva curentului zilelor sale. El căuta lucruri pe care oamenii din jurul său le desconsiderau. Din această cauză, era adesea ridiculizat sau chiar făcut să sufere. Dar el ştia că lumea are nevoie de el aşa cum este şi nu avea de gând să se adapteze la standardele şi filosofia de viaţă a celor din jur.

  Constatarea lui Dumnezeu cu privire la lumea antediluviană a fost aceea că toate lucrurile îşi stricaseră calea, iar gândurile oamenilor erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău. În acest ocean de nelegiuire şi ruină, Noe făcea o excepţie. Era neprihănit.

  Satisfacţia vieţii sale depăşea cu mult sfera lucrurilor materiale şi imediate. Bucuria sufletului său era dincolo de mâncare, băutură şi plăceri trupeşti. În relaţia sa cu Dumnezeu, Noe trăia o înălţare sufletească superioară oricărei distracţii pe care ar fi putut să i-o ofere lumea timpului său.

  Stilul de viaţă al lui Noe nu-i slăbea cu nimic nici bucuria de a trăi şi nici competenţa profesională. Cei din jur puteau conta pe cuvântul său, iar promisiunile lui erau onorate întotdeauna fără compromis. Noe era un puritan progresist mereu prezent în viaţa cetăţii, dar diferit şi elevat în ce priveşte valorile personale. Cei din jur îl cunoşteau ca pe evlaviosul cel bun la suflet şi corect până la culme în afacerile cu partenerii. El nu se ruşina şi nu se sfia să-şi împărtăşească ideile şi convingerile cu oricine era interesat să-l asculte. Acesta este stilul de viaţă al nonconformistului supravieţuitor.

  Succesul la un pas de tine:

  Te poţi simţi confortabil, chiar dacă faci lucrurile altfel faţă de cei din jur. Semenii tăi au nevoie de cineva care să poată privi lucrurile şi altfel!

  Noe - nonconformistul supraviețuitor - 2019. Te poţi simţi confortabil, chiar dacă faci lucrurile altfel faţă de cei din jur. Semenii tăi au nevoie de cineva care să poată privi lucrurile şi altfel!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...