Avram – chemat la binecuvântare

  Domnul zisese lui Avram: „Ieşi din tara ta, din rudenia ta si din casa tatălui tău şi vino în ţara pe care ţi-o voi arăta. Voi face din tine un neam mare si te voi binecuvânta: îti voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare.” Geneza 12:1,2

  A fi un neam mare, a fi binecuvântat de Dumnezeu şi a avea un nume respectat de toţi oamenii sunt lucruri de dorit pentru oricine. Prea puţini sunt însă cei care se pot bucura de asemenea favoruri din partea lui Dumnezeu. Dificultatea nu constă în faptul că numărul de locuri pentru cei binecuvântaţi este limitat sau că Dumnezeu este prea zgârcit cu cei mai mulţi dintre noi. Limitele binecuvântării nu sunt atât de mult impuse din afară, cât mai ales sunt autodeterminate din interiorul vieţii personale.

  Dacă citim numai făgăduinţa lui Dumnezeu faţă de Avram şi omitem condiţiile cerute, nu putem pricepe nimic din secretele realizării de sine şi ale celebrităţii.

  În viaţa lui Avram era necesar mai întâi un EXOD personal şi numai după aceea putea avea loc o intrare binecuvântată în Ţara Făgăduită. El trebuia să iasă din lucrurile cu care era obişnuit si care îi erau familiare pentru a putea intra în cele noi şi superioare. Avram a fost un om confruntat cu şocul schimbării şi al noului, şi în această situaţie nu avea cum să reziste decât numai ca om al credinţei.

  În conţinutul binecuvântării lui Dumnezeu pentru Avram se cuprinde vizibil mântuirea întregului neam omenesc. Acest lucru presupune sacrificiu, renunţare şi efort serios de a ieşi, a umbla şi a ajunge acolo unde Dumnezeu aşteaptă şi porunceşte să fim.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi fi o binecuvântare pentru cei din jur. Există uneori detalii în comportamentul tău care ar putea spori bucuria celorlalţi. Dezvoltă-le conştient!

  Avram - chemat la binecuvântare - 2019. Poţi fi o binecuvântare pentru cei din jur. Există uneori detalii în comportamentul tău care ar putea spori bucuria celorlalţi. Dezvoltă-le conştient!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...