Avram – chemat la binecuvântare

  Domnul zisese lui Avram: „Ieşi din tara ta, din rudenia ta si din casa tatălui tău şi vino în ţara pe care ţi-o voi arăta. Voi face din tine un neam mare si te voi binecuvânta: îti voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare.” Geneza 12:1,2

  A fi un neam mare, a fi binecuvântat de Dumnezeu şi a avea un nume respectat de toţi oamenii sunt lucruri de dorit pentru oricine. Prea puţini sunt însă cei care se pot bucura de asemenea favoruri din partea lui Dumnezeu. Dificultatea nu constă în faptul că numărul de locuri pentru cei binecuvântaţi este limitat sau că Dumnezeu este prea zgârcit cu cei mai mulţi dintre noi. Limitele binecuvântării nu sunt atât de mult impuse din afară, cât mai ales sunt autodeterminate din interiorul vieţii personale.

  Dacă citim numai făgăduinţa lui Dumnezeu faţă de Avram şi omitem condiţiile cerute, nu putem pricepe nimic din secretele realizării de sine şi ale celebrităţii.

  În viaţa lui Avram era necesar mai întâi un EXOD personal şi numai după aceea putea avea loc o intrare binecuvântată în Ţara Făgăduită. El trebuia să iasă din lucrurile cu care era obişnuit si care îi erau familiare pentru a putea intra în cele noi şi superioare. Avram a fost un om confruntat cu şocul schimbării şi al noului, şi în această situaţie nu avea cum să reziste decât numai ca om al credinţei.

  În conţinutul binecuvântării lui Dumnezeu pentru Avram se cuprinde vizibil mântuirea întregului neam omenesc. Acest lucru presupune sacrificiu, renunţare şi efort serios de a ieşi, a umbla şi a ajunge acolo unde Dumnezeu aşteaptă şi porunceşte să fim.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi fi o binecuvântare pentru cei din jur. Există uneori detalii în comportamentul tău care ar putea spori bucuria celorlalţi. Dezvoltă-le conştient!

  Avram - chemat la binecuvântare - 2019. Poţi fi o binecuvântare pentru cei din jur. Există uneori detalii în comportamentul tău care ar putea spori bucuria celorlalţi. Dezvoltă-le conştient!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...