Articolul precedentDincolo de cer
  Articolul următorReligia Bibliei este practică

  Avram – negociator de pace

  Avram a zis lui Lot: „Te rog, să nu fie ceartă între mine şi tine şi între păzitorii mei şi păzitorii tăi, căci suntem fraţi.” Geneza 13:8

  Existenţa conflictelor este un lucru neplăcut. Ele ne pot face viaţa amară. Atât cât ne stă în putinţă, încercăm să le ocolim. Uneori ele pot fi evitate. Alteori, conflictele sunt inevitabile. Atunci trebuie să facem ceva. Soluţia pe care o adoptăm poate să fie eficientă sau mai puţin eficientă. Dacă măsura este corectă, atunci conflictul se aplanează şi neplăcerile dispar.

  Motivele din care se nasc neînţelegerile sunt foarte variate. Unul dintre cele mai comune motive este lipsa de organizare sau de claritate în distribuirea responsabilităţilor. Când oricine doreşte să facă orice, se pot isca neplăceri serioase. Clarificarea rolurilor şi o bună comunicare ne scutesc de multe tensiuni inutile.

  Conflictele se nasc de regulă între conducători şi îi antrenează apoi şi pe colaboratorii sau subalternii acestora. Alteori cearta se stârneşte între lucrători, iar conducătorii sunt atraşi în dispute, aproape fără voia lor.

  Din lipsă de claritate în ce priveşte distribuirea păşunilor, oamenii lui Lot au început să se certe cu ai lui Avram. Avram a luat atunci iniţiativa de a avea o discuţie de clarificare. În oferta pe care el a făcut-o, ca Lot să fie primul care alege, se distinge o nobleţe şi o disponibilitate suficiente pentru a soluţiona neînţelegerea, fără să existe pierderi.

  Uneori conflictele se sting de la sine, alteori este nevoie de multă muncă până când normalitatea să fie restabilită. Metodele sunt importante, dar calitatea personală şi caracterul negociatorului reprezintă cea mai importantă garanţie pentru stabilitate şi progres.

  Succesul la un pas de tine:

  Pregăteşte-te să aplanezi următorul conflict! Analizează termenii negocierii şi alege varianta avantajoasă pentru ambele părţi!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...