Articolul precedentDincolo de cer
  Articolul următorReligia Bibliei este practică

  Avram – negociator de pace

  Avram a zis lui Lot: „Te rog, să nu fie ceartă între mine şi tine şi între păzitorii mei şi păzitorii tăi, căci suntem fraţi.” Geneza 13:8

  Existenţa conflictelor este un lucru neplăcut. Ele ne pot face viaţa amară. Atât cât ne stă în putinţă, încercăm să le ocolim. Uneori ele pot fi evitate. Alteori, conflictele sunt inevitabile. Atunci trebuie să facem ceva. Soluţia pe care o adoptăm poate să fie eficientă sau mai puţin eficientă. Dacă măsura este corectă, atunci conflictul se aplanează şi neplăcerile dispar.

  Motivele din care se nasc neînţelegerile sunt foarte variate. Unul dintre cele mai comune motive este lipsa de organizare sau de claritate în distribuirea responsabilităţilor. Când oricine doreşte să facă orice, se pot isca neplăceri serioase. Clarificarea rolurilor şi o bună comunicare ne scutesc de multe tensiuni inutile.

  Conflictele se nasc de regulă între conducători şi îi antrenează apoi şi pe colaboratorii sau subalternii acestora. Alteori cearta se stârneşte între lucrători, iar conducătorii sunt atraşi în dispute, aproape fără voia lor.

  Din lipsă de claritate în ce priveşte distribuirea păşunilor, oamenii lui Lot au început să se certe cu ai lui Avram. Avram a luat atunci iniţiativa de a avea o discuţie de clarificare. În oferta pe care el a făcut-o, ca Lot să fie primul care alege, se distinge o nobleţe şi o disponibilitate suficiente pentru a soluţiona neînţelegerea, fără să existe pierderi.

  Uneori conflictele se sting de la sine, alteori este nevoie de multă muncă până când normalitatea să fie restabilită. Metodele sunt importante, dar calitatea personală şi caracterul negociatorului reprezintă cea mai importantă garanţie pentru stabilitate şi progres.

  Succesul la un pas de tine:

  Pregăteşte-te să aplanezi următorul conflict! Analizează termenii negocierii şi alege varianta avantajoasă pentru ambele părţi!

  Avram - negociator de pace - 2019. Pregăteşte-te să aplanezi următorul conflict! Analizează termenii negocierii şi alege varianta avantajoasă pentru ambele părţi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...