Articolul precedentDincolo de cer
  Articolul următorReligia Bibliei este practică

  Avram – negociator de pace

  Avram a zis lui Lot: „Te rog, să nu fie ceartă între mine şi tine şi între păzitorii mei şi păzitorii tăi, căci suntem fraţi.” Geneza 13:8

  Existenţa conflictelor este un lucru neplăcut. Ele ne pot face viaţa amară. Atât cât ne stă în putinţă, încercăm să le ocolim. Uneori ele pot fi evitate. Alteori, conflictele sunt inevitabile. Atunci trebuie să facem ceva. Soluţia pe care o adoptăm poate să fie eficientă sau mai puţin eficientă. Dacă măsura este corectă, atunci conflictul se aplanează şi neplăcerile dispar.

  Motivele din care se nasc neînţelegerile sunt foarte variate. Unul dintre cele mai comune motive este lipsa de organizare sau de claritate în distribuirea responsabilităţilor. Când oricine doreşte să facă orice, se pot isca neplăceri serioase. Clarificarea rolurilor şi o bună comunicare ne scutesc de multe tensiuni inutile.

  Conflictele se nasc de regulă între conducători şi îi antrenează apoi şi pe colaboratorii sau subalternii acestora. Alteori cearta se stârneşte între lucrători, iar conducătorii sunt atraşi în dispute, aproape fără voia lor.

  Din lipsă de claritate în ce priveşte distribuirea păşunilor, oamenii lui Lot au început să se certe cu ai lui Avram. Avram a luat atunci iniţiativa de a avea o discuţie de clarificare. În oferta pe care el a făcut-o, ca Lot să fie primul care alege, se distinge o nobleţe şi o disponibilitate suficiente pentru a soluţiona neînţelegerea, fără să existe pierderi.

  Uneori conflictele se sting de la sine, alteori este nevoie de multă muncă până când normalitatea să fie restabilită. Metodele sunt importante, dar calitatea personală şi caracterul negociatorului reprezintă cea mai importantă garanţie pentru stabilitate şi progres.

  Succesul la un pas de tine:

  Pregăteşte-te să aplanezi următorul conflict! Analizează termenii negocierii şi alege varianta avantajoasă pentru ambele părţi!

  Avram - negociator de pace - 2019. Pregăteşte-te să aplanezi următorul conflict! Analizează termenii negocierii şi alege varianta avantajoasă pentru ambele părţi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...