Articolul precedentVorbește cu El
  Articolul următorConform Cuvântului

  Avram – intervenție de urgență

  Cum a auzit Avram că fratele său fusese luat prins de război, a înarmat trei sute optsprezece din cei mai viteji slujitori ai lui, născuţi în casa lui, şi a urmărit pe împăraţii aceia până la Dan. Geneza 14:14

  Istoria vieţii lui Avram este o importantă lecţie de credinţă. Dar Avram se distinge la fel de bine şi prin capacitatea de a acţiona în caz de urgenţă. Un episod care ilustrează această abilitate este acela în care el a primit vestea că viaţa lui Lot şi bunurile sale sunt ameninţate. Acţiunea lui Avram a fost promptă şi rezultatele imediate.

  Atunci când oamenii şi bunurile au fost în afară de orice pericol, Avram nu a ezitat să-şi exprime mulţumirea şi recunoştinţa faţă de Dumnezeu, care l-a ajutat. Cu această ocazie, vedem la Avram spirit de sacrificiu şi curaj, dar şi corectitudine şi altruism.

  Faptele sunt, de cele mai multe ori, cei mai buni martori cu privire la ceea ce sunt oamenii. Nu ştim exact cât de mulţi erau năvălitorii care l-au luat pe Lot şi averile sale, împreună cu alte prăzi din câteva cetăţi din zonă. Trei sute optsprezece oameni neantrenaţi special în purtarea şi mânuirea armelor pare să fie un număr insuficient pentru a face faţă momentului. Totuşi, forţa de şoc mobilizată de Avram s-a bucurat de un strălucit succes.

  Se pare că moralul eliberatorilor conduşi de Avram era foarte bun. Motivaţia şi cauza luptei lor erau drepte, şi acest lucru le-a dat curaj. Un mic număr de oameni care au dreptate şi care apreciază acest lucru rezolvă repede şi bine o misiune riscantă. Ei nu pot rămâne nepăsători atunci când intervenţia lor este necesară. Implicarea lor va fi încununată de succes.

  Succesul la un pas de tine:

  Fii dispus să te implici într-o acţiune în caz de urgenţă. Poate că nu este confortabilă şi nici lipsită de riscuri, dar vei fi mulţumit dacă răspunsul tău se va dovedi salvator!

  Avram - intervenție de urgență - 2019. Fii dispus să te implici într-o acţiune în caz de urgenţă. Poate că nu este confortabilă şi nici lipsită de riscuri, dar vei fi mulţumit dacă răspunsul tău se va dovedi salvator!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...