Articolul precedentVorbește cu El
  Articolul următorConform Cuvântului

  Avram – intervenție de urgență

  Cum a auzit Avram că fratele său fusese luat prins de război, a înarmat trei sute optsprezece din cei mai viteji slujitori ai lui, născuţi în casa lui, şi a urmărit pe împăraţii aceia până la Dan. Geneza 14:14

  Istoria vieţii lui Avram este o importantă lecţie de credinţă. Dar Avram se distinge la fel de bine şi prin capacitatea de a acţiona în caz de urgenţă. Un episod care ilustrează această abilitate este acela în care el a primit vestea că viaţa lui Lot şi bunurile sale sunt ameninţate. Acţiunea lui Avram a fost promptă şi rezultatele imediate.

  Atunci când oamenii şi bunurile au fost în afară de orice pericol, Avram nu a ezitat să-şi exprime mulţumirea şi recunoştinţa faţă de Dumnezeu, care l-a ajutat. Cu această ocazie, vedem la Avram spirit de sacrificiu şi curaj, dar şi corectitudine şi altruism.

  Faptele sunt, de cele mai multe ori, cei mai buni martori cu privire la ceea ce sunt oamenii. Nu ştim exact cât de mulţi erau năvălitorii care l-au luat pe Lot şi averile sale, împreună cu alte prăzi din câteva cetăţi din zonă. Trei sute optsprezece oameni neantrenaţi special în purtarea şi mânuirea armelor pare să fie un număr insuficient pentru a face faţă momentului. Totuşi, forţa de şoc mobilizată de Avram s-a bucurat de un strălucit succes.

  Se pare că moralul eliberatorilor conduşi de Avram era foarte bun. Motivaţia şi cauza luptei lor erau drepte, şi acest lucru le-a dat curaj. Un mic număr de oameni care au dreptate şi care apreciază acest lucru rezolvă repede şi bine o misiune riscantă. Ei nu pot rămâne nepăsători atunci când intervenţia lor este necesară. Implicarea lor va fi încununată de succes.

  Succesul la un pas de tine:

  Fii dispus să te implici într-o acţiune în caz de urgenţă. Poate că nu este confortabilă şi nici lipsită de riscuri, dar vei fi mulţumit dacă răspunsul tău se va dovedi salvator!

  Avram - intervenție de urgență - 2019. Fii dispus să te implici într-o acţiune în caz de urgenţă. Poate că nu este confortabilă şi nici lipsită de riscuri, dar vei fi mulţumit dacă răspunsul tău se va dovedi salvator!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...