Agar – nebănuita prezență

Ea a numit Numele Domnului care-i vorbise: „Tu eşti Dumnezeu care mă vede!” Căci a zis ea: „Cu adevărat, am văzut aici spatele Celui ce m-a văzut!” Geneza 16:13

Agar era o mamă singură, izgonită împreună cu fiul ei. Ea fusese implicată într-0 acţiune omenească eşuată. Avram şi Sara încercaseră să aibă un urmaş prin Agar, roaba Sarei, dar lucrul acesta nu era şi planul lui Dumnezeu. Experimentul a dat greş, dar Ismael se născuse, iar ea era mama lui. Agar nu era cea mai vinovată că lucrurile ajunseseră până aici, dar nici nu era complet lipsită de vină. Acum se afla într-un moment de criză şi era foarte descurajată. Aparent se resemnase, aşteptând moartea copilului de la care aşteptase să-i schimbe radical statutul şi starea socială. Acum părea că totul se prăbuşeşte iremediabil.

Deşi religia părinţilor ei era una păgână, Agar a participat de multe ori la închinarea familiei lui Avram. Ea avusese o mulţime de ocazii să-L cunoască pe Dumnezeul lui Avram. Probabil că acum, Agar era revoltată pe acest Dumnezeu, din cauza relelor tratamente suferite în casa închinătorilor Lui.

Când se aştepta cel mai puţin, glasul lui Dumnezeu i-a vorbit atât de aproape lui Agar, încât a surprins-o. Speranţa şi bucuria aduse de acele cuvinte divine au avut un efect imediat. Ea s-a manifestat ca o închinătoare veritabilă a lui Dumnezeu. De acum Agar avea să ştie că El este totdeauna aproape de ea şi că prezenţa Lui îi va fi binevoitoare.

Succesul la un pas de tine:

Cât de departe crezi că este Dumnezeu de tine atunci când eşti descurajat! Adu-ţi aminte că stările sufleteşti pot fi adesea mult prea subiective şi încearcă să fii independent de ele!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor