Articolul precedentJocul increderii
  Articolul următorRugați-vă fără încetare

  Sara – provocarea imposibilului

  Este oare ceva prea greu pentru Domnul? La anul pe vremea aceasta, Mă voi întoarce la tine şi Sara va avea un fiu, Geneza 18:14

  Avram şi Sara se obişnuiseră deja cu făgăduinţa lui Dumnezeu de a le da un moştenitor, dar se obişnuiseră şi cu ideea că această făgăduinţă va rămâne neîmplinită. Ei au făcut tot ce se pricepeau pentru a-L ajuta pe Dumnezeu să transpună vorba în fapte, dar în urma greşelilor copilăreşti pe care le săvârşiseră, s-au resemnat. Acum nu mai ştiau ce să facă. Nu mai aveau nicio variantă la care să se mai gândească sau pe care s-o mai încerce.

  Ideea lor despre Dumnezeu fusese deteriorată destul de serios. Dacă ar fi privit cu mai multă atenţie la intervenţiile Sale din trecut, ar fi putut găsi motive şi argumente puternice pe care să-şi sprijine aşteptarea şi credinţa.

  Într-o zi, sub înfăţişarea unor vizitatori de ocazie, Dumnezeu a venit în casa lor. Întrebarea pe care El le-a pus-o trece de rafinamentul stilului de vorbire: „Este oare ceva prea greu pentru Domnul?” Răspunsul se impune de la sine: Nimic nu depăşeşte atotputernicia Sa.

  Pentru a se putea manifesta, puterea lui Dumnezeu are nevoie de condiţii optime, iar acestea sunt furnizate chiar de limitele şi neputinţa umană. Calea obişnuită pe care o foloseşte Dumnezeu cu noi şi pentru noi este naturală, dar la fel de obişnuită este pentru El şi cea supranaturală. Bine au formulat teologii acest lucru atunci când au spus că limitele sau neputinţa omului sunt ocaziile de aur ale lui Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  La ce te aştepţi atunci când constaţi că nu se mai poate face nimic? Adu-ţi aminte că supranaturalul trece dincolo de punctul în care se opresc puterile omeneşti. Mergi alături de Dumnezeu!

  Sara - provocarea imposibilului - 2019. La ce te aştepţi atunci când constaţi că nu se mai poate face nimic? Adu-ţi aminte că supranaturalul trece dincolo de punctul în care se opresc puterile omeneşti. Mergi alături de Dumnezeu!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...