Articolul precedentMai mult decât un capăt de coardă
  Articolul următorPuterea rugăciunii

  Lot – protecția străinilor

  Dar Lot a stăruit de ei până au venit şi au intrat în casa lui. Le-a pregătit o cină, a pus să coacă azime şi au mâncat. Geneza 19:3

  Ideea protejării celor vulnerabili şi lipsiţi de apărare nu este neapărat o descoperire modernă. Oamenii Bibliei o practicau fără să fie nevoie de condiţionări economice, sociale şi de presiuni politice. Lot avea în sânge deprinderea de a identifica prompt nevoia şi de a interveni eficient. El şi-a dat seama din primele momente că viaţa acestor străini este serios ameninţată de năravurile decăzute ale vecinilor săi. Atunci când a fost vorba de complicaţii şi neplăceri, Lot nu s-a dat înapoi de la sacrificii serioase pentru a-şi realiza misiunea umanitară în care se implicase cu toată fiinţa şi cu toate resursele sale.

  Pentru mentalitatea noastră, este aproape incredibil gestul pe care Lot este gata să-l facă pentru a ieşi din criză. Astăzi nimeni nu ar fi dispus să pună în pericol integritatea fizică şi emoţională sau poate chiar viaţa propriilor copii, pentru a proteja nişte străini veniţi de nu ştiu unde. Dar Lot, şi nu numai el, este gata s-o facă. Pare să fie un fel de responsabilitate înaintea lui Dumnezeu. Este ca o parte a religiei sale.

  Ideea unui Dumnezeu din care-şi trag obârşia toţi oamenii stă la baza conceptului creştin şi biblic de intervenţie în favoarea minorităţilor ameninţate şi a drepturilor lor călcate în picioare.

  Pentru Dumnezeu, fiecare fiinţă este de o valoare inestimabilă. Un singur individ sau un mic grup de oameni este suficient de valoros pentru a merita efortul de ajutor şi protecţie.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum îi priveşti pe cei care sunt ameninţaţi de pericole şi sunt lipsiţi de apărare? Adu-ţi aminte că şi ei sunt oameni şi poţi face ceva în apărarea lor!

  Lot - protecția străinilor - 2019. Cum îi priveşti pe cei care sunt ameninţaţi de pericole şi sunt lipsiţi de apărare? Adu-ţi aminte că şi ei sunt oameni şi poţi face ceva în apărarea lor!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...