Soția lui Lot – monumentul ambiguității

  Nevasta Iui Lot s-a uitat înapoi şi s-a prefăcut într-un stâlp de sare. Geneza 19:26

  Unele fapte ale puterii lui Dumnezeu ni se par gratuite şi lipsite de relevanţă. Faptul că Scriptura ne vorbeşte despre ele ne face să le privim totuşi cu seriozitate. Transformarea nevestei lui Lot într-o statuie de sare face parte din această categorie.

  În timp ce micul grup de supravieţuitori se îndepărta în grabă de locul sortit pieirii, o femeie rămâne în urmă. Ea pare că vrea să se odihnească puţin, dar gestul ei devine momentul fatal al vieţii sale. Aceasta este nevasta lui Lot. Faptul de a privi înapoi şi de a se îngrijora de soarta bunurilor adunate de-o viaţă este firesc şi natural. Şi totuşi urmarea a fost cât se poate de gravă.

  Pentru binele ei. Dumnezeu i-a poruncit să privească doar înainte şi să reziste tentaţiei de a se uita înapoi. El ştia efectul pe care-l va avea asupra sufletului ei vederea mării de flăcări care dănţuia deasupra oraşului. Acum nu mai era timp de socotit economiile şi de calculat profitul, ci era momentul salvării propriei vieţi. Viaţa era singurul lucru care mai avea valoare; restul nu mai conta.

  Când şi-a întors privirea, nevasta lui Lot a constatat că inima ei a alunecat din jumătatea dinspre Dumnezeu înjumătăţea dinspre lume. Dacă s-ar fi abţinut de la acest gest, ar fi găsit putere să rămână în siguranţa salvatoare, dar imaginea interzisă i-a paralizat puterile. Ambiguitatea trece de cele mai multe ori ca reacţie de adaptare, deşi ea este atitudine gravă şi gest de neascultare păcătoasă. Scenele interzise ne pot afecta iremediabil viaţa; de aceea ambiguitatea poate fi mortală.

  Succesul la un pas de tine:

  Stabileşte-ţi criteriile de selecţie a ceea ce alegi să priveşti. Consideră ambiguitatea riscantă şi fii consecvent alegerilor bune!

  Soția lui Lot - monumentul ambiguității - 2019. Stabileşte-ţi criteriile de selecţie a ceea ce alegi să priveşti. Consideră ambiguitatea riscantă şi fii consecvent alegerilor bune!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...