Soția lui Lot – monumentul ambiguității

  Nevasta Iui Lot s-a uitat înapoi şi s-a prefăcut într-un stâlp de sare. Geneza 19:26

  Unele fapte ale puterii lui Dumnezeu ni se par gratuite şi lipsite de relevanţă. Faptul că Scriptura ne vorbeşte despre ele ne face să le privim totuşi cu seriozitate. Transformarea nevestei lui Lot într-o statuie de sare face parte din această categorie.

  În timp ce micul grup de supravieţuitori se îndepărta în grabă de locul sortit pieirii, o femeie rămâne în urmă. Ea pare că vrea să se odihnească puţin, dar gestul ei devine momentul fatal al vieţii sale. Aceasta este nevasta lui Lot. Faptul de a privi înapoi şi de a se îngrijora de soarta bunurilor adunate de-o viaţă este firesc şi natural. Şi totuşi urmarea a fost cât se poate de gravă.

  Pentru binele ei. Dumnezeu i-a poruncit să privească doar înainte şi să reziste tentaţiei de a se uita înapoi. El ştia efectul pe care-l va avea asupra sufletului ei vederea mării de flăcări care dănţuia deasupra oraşului. Acum nu mai era timp de socotit economiile şi de calculat profitul, ci era momentul salvării propriei vieţi. Viaţa era singurul lucru care mai avea valoare; restul nu mai conta.

  Când şi-a întors privirea, nevasta lui Lot a constatat că inima ei a alunecat din jumătatea dinspre Dumnezeu înjumătăţea dinspre lume. Dacă s-ar fi abţinut de la acest gest, ar fi găsit putere să rămână în siguranţa salvatoare, dar imaginea interzisă i-a paralizat puterile. Ambiguitatea trece de cele mai multe ori ca reacţie de adaptare, deşi ea este atitudine gravă şi gest de neascultare păcătoasă. Scenele interzise ne pot afecta iremediabil viaţa; de aceea ambiguitatea poate fi mortală.

  Succesul la un pas de tine:

  Stabileşte-ţi criteriile de selecţie a ceea ce alegi să priveşti. Consideră ambiguitatea riscantă şi fii consecvent alegerilor bune!

  Soția lui Lot - monumentul ambiguității - 2019. Stabileşte-ţi criteriile de selecţie a ceea ce alegi să priveşti. Consideră ambiguitatea riscantă şi fii consecvent alegerilor bune!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...