Isaac – tradiție și providență

  Într-o seară, când Isaac ieşise să cugete în taină pe câmp, a ridicat ochii si s-a uitat: si iată că veneau nişte cămile. Geneza 24:63

  Căsătoria lui Isaac poate fi considerată, pe bună dreptate, o descriere a tradiţiilor de nuntă la triburile semitice ale secolelor XVIII— XIX î.Hr. Un trimis al familiei viitorului mire vizita familia viitoarei mirese şi negocia condiţiile acordului de căsătorie. Părinţii aveau un cuvânt hotărâtor în această tranzacţie, formal era cerută şi părerea fetei, dar aranjamentele de bază aparţineau celor mai mari.

  Această tradiţie mai este încă în folosinţă în multe locuri şi astăzi. Cineva ar putea sesiza o serie de inconveniente în ceea ce priveşte voinţa liberă a mirelui şi a miresei. În realitate însă, rata divorţurilor este extrem de mică, dacă nu chiar absentă, la astfel de populaţii.

  În seara în care caravana de cămile aducând cea mai frumoasă încărcătură se profila în zare, Isaac ieşise pe-afară să mediteze. Practic, aceasta era o plimbare de rugăciune şi meditaţie, iar subiectul nu putea fi altul decât cel legat de scopul vizitei lui Eliezer la Haran.

  Providenţa răspunsese deja rugăciunii lui Isaac, iar obiceiurile locului nu făceau altceva decât să urmeze căile rânduite de Dumnezeu.

  Departe de a epuiza subiectul, putem fi totuşi de acord că Dumnezeu lucrează o experienţă de călăuzire adevărată, ţesând printre firele încâlcite ale tradiţiilor. O singură menţiune mai trebuie făcută: tradiţiile locale să nu contravină învăţăturilor clare ale Cuvântului Scripturii.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce obicei sau tradiţie locală ar putea corespunde situaţiei descrise mai sus? Părerea familiei şi a prietenilor poate fi importantă uneori şi merită luată în consideraţie. Adesea aceasta este calea rânduită de Dumnezeu pentru a-Şi descoperi voia.

  Isaac - tradiție și providență - 2019. Ce obicei sau tradiţie locală ar putea corespunde situaţiei descrise mai sus? Părerea familiei şi a prietenilor poate fi importantă uneori şi merită luată în consideraţie. Adesea aceasta este calea rânduită de Dumnezeu pentru a-Şi descoperi voia.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...