Isaac – tradiție și providență

  Într-o seară, când Isaac ieşise să cugete în taină pe câmp, a ridicat ochii si s-a uitat: si iată că veneau nişte cămile. Geneza 24:63

  Căsătoria lui Isaac poate fi considerată, pe bună dreptate, o descriere a tradiţiilor de nuntă la triburile semitice ale secolelor XVIII— XIX î.Hr. Un trimis al familiei viitorului mire vizita familia viitoarei mirese şi negocia condiţiile acordului de căsătorie. Părinţii aveau un cuvânt hotărâtor în această tranzacţie, formal era cerută şi părerea fetei, dar aranjamentele de bază aparţineau celor mai mari.

  Această tradiţie mai este încă în folosinţă în multe locuri şi astăzi. Cineva ar putea sesiza o serie de inconveniente în ceea ce priveşte voinţa liberă a mirelui şi a miresei. În realitate însă, rata divorţurilor este extrem de mică, dacă nu chiar absentă, la astfel de populaţii.

  În seara în care caravana de cămile aducând cea mai frumoasă încărcătură se profila în zare, Isaac ieşise pe-afară să mediteze. Practic, aceasta era o plimbare de rugăciune şi meditaţie, iar subiectul nu putea fi altul decât cel legat de scopul vizitei lui Eliezer la Haran.

  Providenţa răspunsese deja rugăciunii lui Isaac, iar obiceiurile locului nu făceau altceva decât să urmeze căile rânduite de Dumnezeu.

  Departe de a epuiza subiectul, putem fi totuşi de acord că Dumnezeu lucrează o experienţă de călăuzire adevărată, ţesând printre firele încâlcite ale tradiţiilor. O singură menţiune mai trebuie făcută: tradiţiile locale să nu contravină învăţăturilor clare ale Cuvântului Scripturii.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce obicei sau tradiţie locală ar putea corespunde situaţiei descrise mai sus? Părerea familiei şi a prietenilor poate fi importantă uneori şi merită luată în consideraţie. Adesea aceasta este calea rânduită de Dumnezeu pentru a-Şi descoperi voia.

  Isaac - tradiție și providență - 2019. Ce obicei sau tradiţie locală ar putea corespunde situaţiei descrise mai sus? Părerea familiei şi a prietenilor poate fi importantă uneori şi merită luată în consideraţie. Adesea aceasta este calea rânduită de Dumnezeu pentru a-Şi descoperi voia.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).